Tips pentru o gradina de vis

Tips pentru o gradina de vis
  calendar_month        
O data cu sosirea primaverii, este timpul sa te ocupi de gradina ta ca sa te asiguri ca vei avea o gradina de vis.

Cum luna in curs este martie, iata ce poti face pentru gradina ta in aceasta luna. Martie aduce cu sine oportunitatea de a iesi afara in gradina si a prepara solul pentru actiunile viitoare.

Daca vremea este blanda, iarba va incepe curand sa creasca, asa ca este bine sa incepi sa verifici peluza de defecte. De asemenea, poti incepe sa tunzi iarba daca este cazul, dar sa eviti sa rupi iarba de la radacina. Poti incepe sa tunzi iarba cand ajunge la aproximativ 6 cm.

Nu pierde timpul din cauza vremii de afara

Poti incepe sa plantezi seminte de legume si anumite varietati de seminte de flori. Solul din gradina este de obicei umed si rece in aceasta perioada, asa ca alege o zi cu soare cand solul este mai uscat pentru plantarea semintelor. In cazul in care conditiile atmosferice nu sunt prielnice, este mai bine sa astepti.Pentru a nu pierde timp valoros din cauza vremii, multe dintre semintele legumelor pot fi puse in cutii si postate in casa. Si ca o alternativa, exista multe cutii speciale care acopera si protejeaza plantele tinere de vremea rece, asta daca alegi sa le plantezi direct afara.

Tot in martie curata trandafirii si indeparteaza lemnul mort sau inghetat. Daca ai un bazin, helesteu sau piscina, indeparteaza apa si inlocuieste-o.

Da un pic de culoare gradinii tale

Scapa de bulbii morti pe care ii gasesti in gradina. Curata serios gardul viu. De asemenea, curata tufele si pomii fructiferi. Sapa intreaga gradina.

Pentru a creste o gradina de ierburi, pregateste patul pentru seminte si insamanteaza cat mai curand posibil. Nu uita de fertilizator.

Da un pic de culoare gradinii tale si incepe sa plantezi flori cum ar fi panselutele, primule si narcise galbene.

Plantele noi care cresc sunt greu de recunoscut, asa ca nu le atinge pana cand nu se maturizeaza un pic mai mult.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Visul iubirii
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right