Ultilizari practice ale detergentului de vase

Ultilizari practice ale detergentului de vase
  calendar_month        
In afara de spalarea veselei si a tacamurilor, detergentul de vase are o serie de utilizari practice si chiar neobisnuite. Cu ajutorul unui singur tub de detergent de vase poti curata aproape intreaga casa si chiar si anumite parti din gradina. Iata ce anume poti spala cu ajutorul detergentului de vase.

Bijuteriile

Daca ai in casa bijuterii de aur sau argint care si-au pierdut stralucirea, le poti baga la un program scurt de curatare cu detergent lichid de vase. Intr-o oala de dimensiuni mici, pune la fiert atatat apa incat sa acopere bijuteriile si o lingura plina cu detergent de vase.

Aprinde focul (mic) si lasa sa dea in cateva clocote (maxim doua minute), dupa care scoate bijuteriile, aseaza-le un rosop de hartie, lasa-le sa se scurga, ar apoi clateste-le cu apa rece. Pentru un plus de luciu, sterge-le la final cu o piele de caprioara sau o o bucata de microfibra (asemanatoare panzelor pentru sters ochelarii de vedere).

Atentie! Evita sa fierbi bijuteriile cu pietre aplicate pentru ca acestea pot cadea sau se pot deteriora.

De asemenea, perlele sintetice si margelele poti fi si ele curatate cu ajutorul detergentului de vase. Intr-un bol cu apa calda se adauga una - doua linguri de detergent de vase, dupa care se adauga margelele si se mentin in solutia respectiva timp de 20 de minute, dupa care se clatesc sub jetul de apa rece si se lasa la uscta pe un prosop curat.

Mobilierul de gradina

Mobilierul de gradina, confectionat din lemn, plastic, fier sau crom, poate fi curatat cu ajutorul detergentului de vase. Amesteca doua cani cu apa calda cu putin detergent de vase si spala mobilierul cu ajutorul unui burete foarte absorbant si moale. In acest fel vei indeparta nu doar praful, ci si petele sau mizeria acumulata de-a lungul timpului.

Mobilierul din lemn se spala cu apa si detergent doar daca este lacuit sau are o protectie impotriva apei.

Gresia si faianta

Daca te-ai apucat de curatarea gresiei si a faiantei, te poti folosi fara probleme de detergentul de vase, dar de aceasta data intr-o cantitate mai mare. Pentru inceput, spala gresia si faianta cu un burete abraziv si las ao cantitate mai mare de lichid sa se scurga pe aceasta pentru ca mizeria sa se inmoaie si la final sa se poata curata mai usor.

Geamurile

Daca ai ramas fara solutie pentru curatat geamurile, poti prepara una cu ajutorul detergentului pentru vase. Amesteca jumatate de litru de apa cu doua linguri de detergent de vase, mixeaza bine solutia, toarn-o intr-un tub cu pulverizator si foloseste-o asemenea unei solutii pentru geamuri. Vei vedea ca aceasta solutie functioneaza la fel de bine ca cea originala, singura diferenta fiind lipsa mirosului de alcool.

Petele de grasime de pe haine

In cazul in care te-ai apucat sa faci mancare, dar ai uitat sa te schimbi ai patat cu grasime unul dintre tricourile tale preferate, nu este cazul sa te panichezi. Umezeste pata cu apa rece si apoi aplica direct pe tesatura detergentul de vase. Las-o sa actioneze 10 minute, clateste-o cu apa calda, iar apoi spal-o normal, cu detergent de rufe.

Recomandari