Utilizarea otetului in curatarea dormitorului

Utilizarea otetului in curatarea dormitorului
  calendar_month        
Otetul este un ingredient deosebit de bun pentru curatarea si improspatarea dormitorului. Otetul are un pret mic, nu este toxic si poate avea nenumarate utilizari in gospodarie. Acesta indeparteaza mirosurile, curata petele si rezidurile, iar in acelasi timp actioneaza ca un dezinfectant puternic.

Otetul se gaseste in orice magazin alimentar, la un pret aproximativ de 3 ron. Cu o singura sticla poti curata si improspata dormitorul de cel putin doua ori. Partea si mai buna este ca poti folosi otetul ca unic ingredient in curatarea intregii camere.


Iata cateva modalitati prin care poti utiliza otetul in curatarea dormitorului.

Spalarea geamurilor

Adauga 100 de ml de otet nediluat intr-un recipient cu pulverizator si imprastie produsul pe toata suprafata geamurilor din dormitor. La final sterge ferestrele cu un prosop de hartie. Geamurile vor fi perfect curate, la fel cum ar fi daca le-ai spala cu un detergent special. Partea buna este ca otetul nu contine ingrediente toxice pe care le poti inhala, din greseala, in momentul pulverizarii.

Indepartarea mirosurilor

Mirosurile neplacute de tutun, urina de pisica etc. pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul otetului. Pulverizeaza produsul pe zona din care provine mirosul, lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, iar apoi sterge cu un burete abraziv. Zona respectiva va fi curata, improspatata si dezinfectata, iar mirosurile vor fi insesizabile.

Indepartarea petelor

Daca pe mobilier sau podea exista diverse pete, otetul este ingredientul care va rezolva problema. Acesta este un lichid acid care dizolva orice depuneri sau murdarie in numai cateva clipe. Pulverizeaza o cantitate suficienta de otet pe pata respectiva, iar apoi sterge zona cu o bucata curata de bumbac. In cazul in care locul respectiv nu a ramas perfect curat nu iti ramane decat sa repeti pasul si eventual sa adaugi un praf de bicarbonat peste pata.

Eliminarea petelor de nicotina

Daca obisnuiesti sa fumezi in dormitor este bine sa stii ca pe tot mobilierul se depune un strat gros de nicotina. Este suficient sa pulverizezi o singura data otet pe sifonier si sa stergi apoi cu o carpa curata. Nu iti va veni sa crezi cat de murdara va fi carpa la final. Sterge tot mobilierul (sifonierul, biroul, cadrul patului si usa dormitorului) cu o carpa imbibata in otet. Nu rata niciun punct pentru a te asigura ca dormitorul va fi perfect curat si improspatat la final .

Nu uita sa speli tesaturile (perdelele, lenjeria de pat) in apa cu detergent si otet alb. In acest fel ele vor fi nu doar curate, ci si dezinfectate.

Improspatarea covorului

Daca in dormitor ai un covor sau o carpeta este recomandat sa o cureti prin periere. Inmoaie peria intr-o solutie formata dintr-o ceasca cu apa si o ceasca cu otet pentru a-i reda aspectul curat si pentru a improspata culorile.

Stergerea podelei

Indiferent ca ai parchet sau linoleum sterge podeaua cu o carpa inmuiata in otet. Acest pas va curata si va dezinfecta foarte bine intreaga suprafata.

La final deschide larg fereastra timp de 20 de minute pentru a scapa de mirosul de otet.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

despre esecuri
  • person

    "da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right