Utilizarile otetului in casa

Utilizarile otetului in casa
  calendar_month        
Otetul clasic pe care il ai in bucatarie, are zeci de intrebuintari si se foloseste cu succes la curatarea si dezinfectarea obiectelor din casa ta, intr-o modalitate ecologica. Otetul ofera luciu obiectelor de inox si metal in general si este suficient de puternic pentru a curatat chiar si petele de mucegai.

Iata cateva dintre utilizarile otetului in locuinta ta

Curata chiuveta

Daca chiuveta si-a pierdut aspectul curat si stralucitor pe care il avea la inceput, adauga putin otet intr-un tub cu pulverizator si imprastie produsul din belsug pe toata suprafata chiuvetei. Pentru un efect si mai puternic, adauga un pliculet de bicarbonat peste otet (direct pe chiuveta, nu in recipient) si nu te speria de reactia chimica pe care o va avea. Dupa 10 minute curata cu buretele prin miscari circulare si clateste apoi cu apa din belsug.

Elimina mirosurile

Frigiderul, cosul de gunoi, cuptorul cu microunde sau alte obiecte care prind miros cu usurinta, pot fi dezodorizate cu ajutorul otetului. In acest sens, se utilizeaza aceeasi varianta ca si in cazul chiuvetei, insa in acest caz sunt suficiente numai cateva minute. Sterge apoi cu o carpa uscata de bumbac si lasa sa se aeriseasca cel mult doua minute.

De asemenea, daca simti ca din scurgerea de la chiuveta vine un miros urat, incearca, inainte de a trece la lucruri mai complexe, sa torni jumatate de litru de otet in aceasta. Daca in urma acestui pas inca se mai simte mirosul, inseamna ca problema este mai grava si ca este posibil ca pe teava sa se fi depus tot felul de reziduri.

Curata masina de spalat

Din cauza hainelor spalate de-a lungul timpului, dar si a duritatii apei, pe cuva masinii de spalat se depun tot felul de mizerii care pot fi indepartate cu ajutorul otetului. Incalzeste doi litri de otet (pana aproape de fierbere) si toarna solutia in masina de spalat, eventual cu un plic de bicarbonat. Lasa-l sa actioneze 20 de minute, dupa care baga un program scurt de spalare.

Sterge depunerile de sapun

Pe cada si chiuveta de la baie exista usoare depuneri de sapun care pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul otetului. Inmoaie un burete abraziv in otet si sterge toata suprafata cazii si a chiuvetei cu acesta. La final, suprafetele vor fi impecabile.

Spala geamurile si oglinzile

Daca ai ramas fara lichid pentru spalat geamurile sau nu vrei sa mai apelezi la produse toxice, otetul este cea mai buna varianta inlocuitoare. Acesta curata perfect geamurile, iar in plus improspateaza si dezinfecteaza si aerul din casa. De asemenea, oglinzile din casa pot arata si ele impecabil dupa o curatare cu otet.

Elimina petele de mucegai

Din cauza caldurii si a aburilor, peretii din baie sau ai cabinei de dus pot avea mici pete de mucegai. Pulverizeaza saptamanal o cantitate suficienta de otet pe toate suprafata (nu doar acolo unde mucegai) si sterge cu o carpa moale. Nu uita ca mucegaiul este foarte periculos pentru sanatate, asa ca nu desconsidera gravitatea acestuia.

Dezodorizeaza vasul de toaleta

In cazul in care ai nevoie de un produs care sa elimine rapid mirosul din vasul de toaleta, cea mai buna optiune este otetul. Pulverizeaza-l intr-o cantitate moderata, pune capacul peste vas pentru a evita ca mirosul sa se imprastie in toata casa si lasa-l sa actioneze 20 de minute dupa care trage apa.

Autor: Ana-Maria DragotaRecomandari

Newsletter Ele.ro

Fiti precis!
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right