Vopsirea mobilierului

Vopsirea mobilierului
  calendar_month        
Cel mai simplu mod de a da un suflu nou unei piese de mobilier este sa o vopsesti. Iata cativa pasi ce trebuie sa-i urmaresti pentru a vopsi sau a revopsi o piesa de mobilier:

Ai grija ca incaperea in care faci acest lucru sa fie bine ventilata, sa folosesti manusi speciale si ochelari de protectie.

Sterge de praf piesa de mobilier si spal-o cu bicarbonat de sodiu.

Sterge din cand in cand excesul de bicarbonat pentru a nu innegri lemnul . Bicarbonatul de sodiu va sterge orice urma de ceara veche sau vopsea. Foloseste deasemenea un cutit mai vechi pentru a curata petele de vopsea ce nu se iau cu bicarbonatul de sodiu.

Imediat dupa ce ai terminat de curatat, folosete apa curata pentru a spala mobilierul. Lasa apoi lemnul sa se usuce, macar pentru o noapte. Daca ai gasit gauri in piesa de mobilier , foloseste praf de lemn pentru a le astupa. Cu o bucata de glaspapir poti netezi suprafata mobilierului.

50806.jpgVopseste de doua ori piesa de mobilier. Dupa prima vopsire sterge cu smirgelul suprafata pentru a se putea prinde mai bine a doua mana de vopsea. Pentru un look antic, mai intai folosete o culoare mai inchisa. Totul va fi gata dupa ce vei da inca doua straturi de ceara traditionala si nu uita sa amortizezi dupa fiecare strat.

Daca nu poti folosi vopsea 100% non-toxica, atunci poti folosi vopseaua lavabila, care este o alternativa fara efecte secundare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Primele cafenele si magazine de cafea
  • person

    "jigneste-ma pentru a-mi da forta de a te ucide"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right