Vrei sa te muti? Noi te ajutam cu sfaturi

Vrei sa te muti? Noi te ajutam cu sfaturi
  calendar_month        
Schimbarea locuintei si procesul de mutare pot sa fie stresante si necesita multa munca. Nu iti poti da seama cate lucruri ai strans cu timpul, pana cand nu incepi sa impachetezi. Si eu am fost in aceeasi situatie, insa am invatat din experienta ca este nevoie de cativa pasi esentiali pentru a imbunatati tranzitia.

1.Nu impacheta lucruri de care nu ai nevoie

Cand incepi sa strangi lucrurile din casa, arunca sau doneaza tot ce nu se mai potriveste, sau nu mai ai nevoie. De ce sa cari cu tine lucruri inutile, de care oricum te vei debara curand.

2.Eticheteaza cutiile

Eticheteaza fiecare cutie in parte, scrie ce este in ea si incearca sa pastrezi toate pachetele ordonate. Este bine sa impachetezi lucrurile sortate pe acelasi teme. De exemplu, obiectele de bucatarie sa fie intr-o cutie, iar cele de baie in alta cutie. In acest fel le vei despacheta mult mai repede la noua ta locuinta.

3.Foloseste recipiente de plastic in locul cutiilor

Recipientele din plastic sunt o optiune mult mai buna decat traditionalele cutii, deoarece protejeaza interiorul mai bine, plus ca se distrug mai greu. Cumpara cateva astfel de recipiente, de marimi diferite si ambaleaza tot ce vrei sa iei cu tine.

4.Impacheteaza din timp

Nu astepta pana in ultimele zile sa incepi cu stransul lucrurilor. Poti incepe sa impachetezi cat de devreme doresti, mai intai lucrurile de care nu ai nevoie zilnic. Foloseste-ti timpul inteligent.

5.Creeaza o cutie speciala

Alege una dintre cutii si pune in ea tot ce ai nevoie pentru a impacheta, precum lipici, etichete, banda adeziva, capsator, creion, etc. Tine-o cu tine in permanenta, la o mana distanta. Astfel vei elimina momentele moarte in care cauti un pix sau o eticheta.

6.Ai mare grija de obiectele fragile sau sentimentale

Daca ai obiecte fragile sau valoroase intr-o cutie, ai mare grija la impachetat si la transport. Cel care va muta cutiile ar trebui sa fie informat despre cutia respectiva. Pentru si mai multa precautie, poti transporta aceasta cutie cu tine in masina.

7.Nu te stresa

Nu lasa ca stresul mutarii si impachetarii sa te doboare. Si mutarea intr-un cartier nou te poate ingrijora. Rezerva-ti cateva momente pe zi in care sa te relaxezi si sa te calmezi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

REVENIREA
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right