Cum fertilizezi plantele cu coji de oua. Acesta este modul corect

Cum fertilizezi plantele cu coji de oua. Acesta este modul corect
  calendar_month        
Dacă tocmai ați cumpărat o plantă nouă sau ați primit una cadou, este normal să vă faceți griji cu privire la modul cel mai bun de fertilizare.

Cu toții am auzit că cojile de ouă conțin substanțe nutritive care ne pot întări plantele și le pot îmbunătăți înflorirea; acest lucru este adevărat, dar vă recomandăm să fiți atenți la procese, deoarece nu întotdeauna știm care este cel mai bun mod de a ne fertiliza plantele.

Cojile de ouă furnizează într-adevăr calciul pentru plante, dar acestea nu vor putea beneficia de acest lucru dacă le puneți în bucăți, așa cum sunt ele în sol. De aceea, vă vom explica cum puteți sustrage substanțele nutritive din coji, astfel încât plantele să le poată asimila. Urmează doar acești pași simpli:

Materiale
1 borcan mic de sticlă
1 lămâie
2 litri de apă
2 coji de ou

Cum se face și cum se utilizează
Mai întâi pisati cojile de ouă. Le puteți pune într-o pungă de plastic și le strângeți cu pumnul până când se sparg în bucăți mici.
Puneți cojile de ouă pisate în borcan, apoi stoarceți sucul de lămâie peste coji. Se lasă amestecul să stea timp de 12 ore, apoi se toarnă sucul fără coji în 2 litri de apă și se agită. Aveți astfel un îngrășământ lichid puternic cu calciu pentru plantele dumneavoastră. . Vă recomandăm să faceți acest lucru de cel puțin două ori pe săptămână.

Recomandari