Diferenta dintre ouale albe si cele maro - care sunt mai sanatoase?
history_edu ele.ro calendar_month 21 Feb 2014, 13:15 update 21 Feb 2014, ora: 13:19 photo_cameraCos de oua web ziare.com
Gainile fac doua feluri de oua: albe ca varul sau maronii, de culoarea tenului bronzat. In randul gospodinelor a aparut inevitabila intrebare: care sunt mai bune pentru sanatata noastra sau pentru reusita preparatelor din cuptor?
Problema este foare veche, iar raspunsurile diferite si greu de explicat. Cei mai multi cred ca oul cu coaja inchisa, care are de obicei si un galbenus mai roscat, este mai bogat in nutrienti, in vitamine si in substante minerale, decat celelalte oua.
Altii cred ca diferenta se simte la gust, iar a treia categorie cosidera ca ouale albe nu se preteaza la prepararea prajiturilor si a aluaturilor, scrie Factroom.
Gresesc cu totii. Analizele de laborator au aratat ca, in ceea ce priveste calitatile nutritive si gustative ale acestor oua, nu difera decat numai culoarea. Este drept ca exista oua de calitate inferioara si altele mai bune, dar asta nu depinde de culoare, ci numai de varsta gainii si de conditiile in care a fost ea intretinuta si hranita.
Citeste mai multe despre Diferenta dintre ouale albe si cele maro - care sunt mai sanatoase? pe ziare.com .
Alte articole despre