4 greseli majore pe care le faci zi de zi si care-ti agraveaza celulita. Evita-le!
Ai incercat toate tratamentele cu creme anticelulitice, faci masaj si sport insa tot nu scapi de celulita? Analizeaza-ti obiceiuri de zi cu zi si vei recunoaste printre ele unele care agraveaza aspectul de coaja de portocala.
Iata care sunt greselile majore pe care le faci zi de zi:
1. Stai picior peste picior
Statul prelungit pe scaun, dar mai ales pozitia picior peste picior, poate duce la probleme circulatorii si la accentuarea celulitei, mai ales daca esti o persoana sedentara.
Fructe si legume care distrug celulita. Afla ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta de zi cu zi!
Daca vrei sa reduci riscul aparitiei celulitei, indicat ar fi ca la fiecare ora sa te ridici de pe scaun si sa faci o mica plimbare de 10 minute. Incearca, de asemenea, sa renunti la lift si sa urci scarile. Chiar si aceste mici eforturi te vor ajuta sa scapi de celulita mult mai rapid.
2. Mananci grasimi saturate
Odata consumate, grasimile saturate se depun instant pe zonele-problema: coapse, solduri, fese si abdomen. Evita prajelile, unt, smantana, carne grasa, produse de patiserie si mancare tip fast-food, insa nu uita de grasimile "bune", acizii grasi esentiali Omega-3 si 6 din peste, nuci sau ulei de masline.
Stai departe si de grasimile hidrogenate, precum margarina, acestea fiind foste grasimi nesaturate care au fost tratate cu atomi de hidrogen pentru a deveni saturate.
Celulita: Remedii eficiente si ieftine care elimina aspectul de coaja de portocala
3. Porti haine prea stramte
Chiar daca sunt sexy, pantalonii mult prea stramti duc la agravarea celulitei. Hainele stramte afecteaza grav circulatia sangvina si limfatica, chiar in zonele cele mai predispuse celulitei: fesele, coapsele si pulpele.
4. Mananci prea multa sare
Top 5 alimente care te scapa de celulita pana la vara. Include-le in alimentatia ta!
Sarea este unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii. Aceasta duce la deshidratare si la retentia de apa. Astfel, sodiul este retinut in corp si blocheaza tesuturile, acest proces avand ca efect accentuarea aspectului de coaja de portocala.
Alte articole despre