Romanii chiar mananca din ce in ce mai sanatos - Descopera adevarata fata a produselor Bio

Romanii chiar mananca din ce in ce mai sanatos - Descopera adevarata fata a produselor Bio
  calendar_month   update 21 Sep 2016, ora: 17:14      
Numărul consumatorilor Bio autohtoni este într-o continuă creștere, iar efectele tendinței pot fi remarcate cu ușurință pe rafturile supermarketurilor din țară. Chiar dacă numai 1% din producția alimentelor neprocesate din România este vândută intern , potențialul dezvoltării acestei industrii este uriaș, deoarece suprafața agricolă Bio a țării noastre este mult mai mare decât cea a Franței, spre exemplu. Specialiștii estimează că piața pentru segmentul legume-fructe se poate dubla de la an la an în următorul deceniu, atâta timp cât statul va face demersuri în ceea ce privește încurajarea producătorilor de gen.

Ce cred românii despre produsele Bio?

Percepția consumatorilor români vizavi de această categorie de produse este una cât se poate de împărțită. Cea mai mare parte a populației este de părere că produsele Bio sunt prea scumpe și de aceea nici măcar nu-și bat capul să le descopere adevărata valoare nutrițională.

Există și destule persoane care cred că această gamă nu este nici pe departe atât de sănătoasă pe cât se vorbește. Totuși, numărul celor care sunt convinși de plusul de calitate al produselor neprocesate este într-o continuă creștere, de la an la an, chiar dacă numai 1% din producția Bio autohtonă este consumată intern.

Practic, 99% merge la export, având ca destinație fie Vestul Europei, fie Statele Unite ale Americii – acolo unde cea mai mare parte din produse urmează să fie procesate.

De ce produsele Bio sunt mai scumpe decât cele procesate?

113476.jpg

Este normal ca produsele Bio să coste mult mai mult, deoarece în obținerea produselor nu se folosesc nu se folosesc ierbicide sau stimulenți, ceea ce înseamnă că valabilitatea acestora este mult mai mică.

De asemenea, personalul ține locul chimicalelor , trebuind să îndepărteze manual buruienile și să îndeplinească alte sarcini de acest gen. Mâna de lucru este mai scumpă decât prețul substanțelor!

Din cauză că nu se folosesc pesticide, dăunătorii provoacă pierderi semnificative, fapt pentru care producția este diminuată substanțial.

Prețul ceva mai mare al produselor neprocesate este justificat în mod transparent de aceste realități, cu care se confruntă toți producătorii de gen. Nu este vorba nicidecum de o speculare a etichetei „Bio”.

Ghimbirul – alimentul minune îmbrățișat de români

73186.jpg

Ghimbirul este una dintre cele mai eficiente plante medicinale, chiar dacă în anumite cazuri este cunoscut ca fiind un simplu condiment. Încă din 2015, acest aliment a început să fie introdus în aproape toate lanțurile de supermarketuri de la noi din țară.



Ghimbirul este cunoscut pe plan local ca fiind unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru pierderea în greutate, conform BodyGeek.ro . Deși alimentul poate fi extrem de benefic și pentru sistemul digestiv, ficat, intestine și altele, acesta vine la pachet și cu o serie de contraindicații.

Consumul ideal este de 10 grame de ghimbir proaspăt la o masă, per adult. O cantitate mai mică poate provoca un efect laxativ, în timp ce depășirea valorii recomandate poate cauza constipație.

Pe același site de specialitate au fost prezentate și 3 rețete ale ceaiului de ghimbir care ajută la slăbit. 7 kg în 7 zile pare să fie un pronostic destul de extrem, însă cea mai mare parte dintre consumatori au remarcat scăderi în greutate după introducerea ghimbirului în alimentația zilnică – fără să facă sport și fără să-și schimbe în nici un fel stilul de viață.

Recomandari