Un pahar cu vin pe zi te ajuta sa slabesti. Vezi si alte beneficii!

Un pahar cu vin pe zi te ajuta sa slabesti. Vezi si alte beneficii!
  calendar_month   update 31 Oct 2013, ora: 17:31   photo_cameraVinul te ajuta sa slabesti    
Francezii stiu ei ceva de sunt cei mai mari consumatori de vin!

Cercetatorii americani au descoperit ca francezii au dreptate, ca un pahar cu vin, consumat zilnic este benefic pentru silueta.

Un studiu desfasurat pe termen lung (13 ani) si pe 20.000 de subiecti de sex feminin, a aratat ca cele care s-au bucurat de un pahar sau doua de vin pe zi erau mai slabe decat cele care nu s-au atins de bautura.

Studiul sugereaza faptul ca organismul proceseaza caloriile din alcool in mod diferit fata de cele ce provin din mancare, si le foloseste pe post de energie, in loc sa le acumuleze sub forma de grasime.

Asadar, daca vei consuma un pahar cu vin in locul unei mese calorice, nu te vei ingrasa!

Toate femeile supuse acestui studiu s-au ingrasat inevitabil in timp, insa cele care s-au abtinut de la alcool au devenit supraponderale sau obeze.

In mod surprinzator, cele ce s-au ingrasat cel mai putin au fost femeile care au consumat alcool cu moderatie, adica un pahar sau doua zilnic.

Dar nu tot alcoolul a fost benefic pentru subiectii studiului, ci vinul rosu a fost mai bland cu silueta decat berea sau alcoolicele tari.

Creste speranta de viata

Un alt studiu, italian de aceasta data, a raportat, dupa 30 de ani de cercetari, ca un consum moderat de vin creste speranta de viata. Concluzia a fost uimitoare: bautorii de vin rosu au trait cu 6 ani mai mult, in comparatie cu cei care nu au consumat alcool, in special, vin rosu.

Datorita substantelor valoroase din continut, vinul are actiune vasodilatatoare, tranchilizanta si antivirala si poate reduce considerabil nivelul de colesterol "rau" din sange. Vinul rosu actioneaza pozitiv asupra sistemului nervos central si ajuta la stimularea sucurilor care participa la digestie. Vinul alb poate inlesni evacuarea toxinelor din ficat si usureaza respiratia.

Vinul si sanatatea

Vinul este considerat un aliment energetic ce contine foarte putine calorii, are insusiri sanogene remarcabile si reduce glicemia. Consumat moderat, vinul rosu exercita o actiune tonica asupra organismului, intareste sistemul imunitar, intensifica procesele de respiratie si de reactivare a circulatiei sangelui si, foarte important, previne si combate racelile.
Recomandari