4 aspecte esentiale intr-o dieta - slabit sanatos si eficient!

4 aspecte esentiale intr-o dieta - slabit sanatos si eficient!
  calendar_month   update 31 Iul 2023, ora: 12:02      
Multi sunt cei care vor sa urmeze o dieta, putini sunt cei care stiu cum sa aleaga una eficienta, dar mai ales sanatoasa. Evident, o multime de diete sunt sau cel putin pot fi numite eficiente, dar doar cateva dintre acestea sunt cu adevarat sanatoase.

Astfel, trebuie sa inveti cum anume sa alegi o dieta. Mai exact, trebuie sa afli cat mai multe despre aspectele esentiale care contribuie la pierderea in greutate. Totusi, dupa ce ai pierdut greutatea dorita, trebuie sa stii si cum sa mentii rezultatele.

Iata, asadar, ce trebuie sa stii despre alegerea unei diete sanatoase si eficiente!

Caloriile – pierderea in greutate depinde de acestea

In ultimii ani s-a ajuns la o concluzie clara – anume, aportul de calorii este cel care influenteaza cel mai mult pierderea sau cresterea in greutate. Astfel, dietele care implica scaderea aportului zilnic de calorii sunt considerate de departe cele mai eficiente pentru a slabi.

O dieta de slabit populara in acest sens este cea tip VLCD (very low calorie diet – dieta cu continut foarte scazut de calorii) – sau orice alta dieta care are la baza un volum redus de calorii. Aceste diete scad aportul zilnic de calorii pana la aproximativ 800 (de obicei) si sunt bazate pe un consum adecvat de proteine si fibre in principal. Acestea din urma ofera corpului o parte din energia eliminata prin reducerea consumului de calorii.

Pe scurt, trebuie sa consumi mai putine calorii decat arzi. Deseori, acest lucru poate fi obtinut numai prin reducerea aportului de calorii, nu si prin prelungirea perioadelor de exercitii fizice.

Proteinele – sursa secundara de energie

Consumul corespunzator de proteine s-a dovedit a fi benefic atunci cand se urmeaza o dieta de slabit. Totodata, proteinele ofera corpului uman si energie, dupa cum a fost mentionat. Totusi, de departe cel mai mare avantaj consta in faptul ca proteinele sunt digerate si eliminate constant – acestea nu se depun la nivelul stratului de grasime, precum caloriile si carbohidratii, de exemplu.

Apoi, proteinele contribuie si la dezvoltarea masei musculare. Contrar asteptarilor, acest lucru este important in pierderea de greutate deoarece tonifiaza muschii, implicit pielea din zonele din care s-a pierdut greutatea. Se evita astfel aspectul de piele lasata, considerat inestetic de majoritatea persoanelor.

Intr-o dieta de slabit, proteinele trebuie sa fie mereu prezente in cantitati importante – putin peste doza zilnica recomandata.Fibrele – elimina senzatia de foame si riscul meselor inoportune

Fibrele mentin stomacul plin dupa masa – pana la urmatoarea masa, evident. Astfel, se recomanda un consum mai ridicat de fibre atunci cand urmezi o dieta de slabit, in special una care este bazata pe un volum redus de calorii.

Alimentele si preparatele bogate in fibre trebuie sa fie prezente la fiecare masa. Cu ajutorul lor, poti elimina complet riscul de a-ti asculta poftele si de a lua mese in miez de noapte.

Nutrientii, mineralele si vitaminele – elemente esentiale pentru corpul uman

Nu in ultimul rand, corpul tau are nevoie de nutrienti, vitamine si minerale pentru a functiona si pentru a se dezvolta corespunzator. Din pacate, foarte multe diete ignora complet aportul zilnic recomandat aferent acestor elemente.Dieta NUPO este una dintre dietele care pun un accent deosebit pe acestea, in schimb. Fiecare produs de marca proprie are un continut adecvat de calorii, proteine, fibre, nutrienti, minerale si vitamine. Astfel, la sfarsitul unei zile, corpul tau este satisfacut complet, in timp ce metabolismul sau este stimulat, promovandu-se pierderea in greutate.

Aceste patru aspecte trebuie luate in calcul atunci cand alegi sau iti pui la punct o dieta. Daca le respecti, vei avea parte de slabit in mod eficient, rapid, dar mai ales sanatos!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu si despre Iubire
  • person

    "doritiva iubire pretuiti-o cat o aveti..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right