Ceaiul Kombucha: noua fixatie a vedetelor!

Ceaiul Kombucha: noua fixatie a vedetelor!
  calendar_month        
Uita de apa sfintita Kabbalah, ultimul trend printre vedetele de la Hollywood este ceaiul Kombucha, care are proprietati miraculoase pentru silueta, sanatate si contra imbatranirii!

Ce este ceaiul Kombucha?

Aceasta bautura chinezeasca miraculoasa este facuta dintr-un amestec de ceai verde, ceai negru si zahar, care este metabolizat apoi de "ciuperca" numita Kombucha. Aceasta nu este o ciuperca in adevaratul sens la cuvantului, ci mai degraba o cultura de bacterii si drojdii, careia i s-a spus ciuperca pentru ca are culoarea si forma unei palarii ale acestei plante, care se formeaza la suprafata ceaiului pe masura ce fermenteaza.

Dupa un proces de fermentatie de 30 zile, drojdia descompune zaharul si se combina cu ceaiul pentru a produce antioxidanti puternici, minerale si vitamine. In timpul fermentatiei, ciuperca produce si o "baby ciuperca" la suprafata sa, care este transmisa altei persoane ce doreste sa-si inffinteze propria cultura de Kombucha.

Ce face ceaiul Kombucha?

Dar ce nu face? Acest preparat super-potent intareste metabolismul, elimina toxinele, reduce colesterolul, lupta cu efectele imbatranirii si cu diabetul, ajuta sistemul imunitar si se spune ca are chiar puterea de a vindeca alcoolismul. In plus, Kombucha promoveaza pielea si parul sanatos, ajuta sistemul digestiv, lupta cu bolile intestinale si amelioreaza durerile suferinzilor de artrita.

53526.jpg

Cum actioneaza?

Ceaiul Kombucha contine bacterii producatoare de acid lactic numite probiotice, similare cu bacteriile acidofile din iaurturi, care incurajeaza o flora intestinala sanatoasa. Aceasta flora joaca un rol important in functionarea tuturor organelor.

In plus, acest ceai contine si acizi organici, vitamine si enzime care ii confera super-puteri. El contine o gama larga de vitamine, printre care C, B1, B2, B6 si B12, care energizeaza, ajuta la procesarea grasimilor si proteinelor si sunt esentiale pentru functionarea sanatoasa a sistemului nervos.

Efecte secundare

S-au semnalat cateva efecte secundare serioase, chiar decese ale persoanelor care au exagerat cu consumul de ceai Kombucha. Ciupercile in fermentatie reprezinta un mediu numai bun si pentru dezvoltarea bacteriilor rele (mucegai si altele), asa ca trebuie sa ai grija la contaminare!


Fani celebri ai ceaiului Kombucha

Se pare ca toata lumea de la Hollywood a facut o pasiune pentru acest ceai! Kirsten Dunst, Lindsay Lohan, Madonna, Halle Berry si Meg Ryan au renuntat la bauturile Starbucks in favoarea lui Kombucha.

De unde iti procuri ceaiul?

Ceaiul Kombucha se face, potrivit traditiei chineze, in gospodaria proprie. Se spune ca el isi face efectul doar daca baby-ciupercuta care este creata in timpul fermentatiei este daruita, fara bani, cuiva cunoscut. Insa pe masura ce popularitatea bauturii a crescut, ea a inceput sa se gaseasca si in comert, fie imbuteliata, fie sub forma de capsule.

Recomandari