Cum sa arati si sa te simti fantastic in timpul sarcinii si dupa sarcina?

Cum sa arati si sa te simti fantastic in timpul sarcinii si dupa sarcina?
  calendar_month        
Articol oferit de Muscle Maker

Sarcina este momentul incantator al vietii tale care te transforma ca femeie si in care corpul tau trece prin niste schimbari foarte mari.

Desi folclorul zice ca in fiecare zi iti canta pasarelele si vezi totul roz cand esti insarcinata nu e chiar asa. Iei mult in greutate, ti se umfla picioarele, dupa un efort pe care il faceai innainte cu usurinta ti se taie respiratia, te doare spatele, ti se pare ca nu o sa te mai poti imbraca in haine normale niciodata etc.Sportul si sarcina
Desi multa vreme s-a vechiculat ideea ca femeile insarcinate ar trebui sa evite activitatea fizica pana la sedentarism, in lumea moderna aceasta idee nu mai este de actualitate.

Activitatea fizica te ajuta sa iti mentii si sa iti construiesti un corp frumos chiar si in timpul sarcinii, si in plus secreta endorfine, iti mentine conditia fizica, te mentine in activitate si iti creeaza un sentiment de bine.

Pot practica sport chiar si mamicile care innainte de sarcina nu aveau o activitate fizica regulata. Totusi eu as recomanda tuturor doamnelor si domnisoarelor care isi doresc sa devina mamici, sa inceapa sa practice sport pentru ca le va ajuta mult in timpul sarcinii. O musculatura formata va suporta mai usor cresterea in greutate a corpului.

Sarcina duce la suprasolicitarea muschilor din corp, mai ales pe cei ai spatelui iar sportul te ajuta la intarirea lor si la prevenirea decompensarii ulterioare care de obicei e insotita de durere. In afara de musculatura spatelui, datorita schimbarii centrului de greutate sunt suprasolicitate ligamentele, tendoanele, incheieturile care devin din ce in ce mai tensionate. Sportul si strechingul le ajuta foarte mult sa se relaxeze, sa se oxigeneze si sa suporte greutatea careia trebuie sa ii faca fata.

Cu ajutorul exercitiilor este facilitata si circulatia sangvina astfel incat copilasul primeste mai multe subsante nutritive, toxinele sunt eliminate mai rapid si intreg organismul functioneaza mai bine. Exercitiile fizice controleaza si limiteaza luarea in greutate in timpul sarcinii si ajuta la eliminarea mai rapida a kilogramelor dupa nastere.

Ce exercitii trebuie evitate in timpul sarcinii?
E important ca viitoarele mamici sa stie ce nu trebuie sa faca in timpul sarcinii.
Nu stati pe spate mult timp dupa primul trimestru de sarcina.

Nu faceti exercitii precum sarituri cara sa va suprasolicite si mai tare articuatiile si care au risc mare de accidentare.

Nu faceti exercitii pana simtiti ca vi se taie respiratia sau care depasesc capacitatea voastra de fitness actuala.

Pentru cele care aveau o activitate fizica sustinuta innainte le recomand sa inceapa cu miscari usore si sa teaca la miscari mai grele pentru a vedea la cat se pot adapta din ce faceau innainte. Sa nu uitati un lucru foarte important, pe perioada sarcinii: desi esti tu, esti cu totul o alta femeie.

Nu faceti exercitii in care sa contractati abdomenul.

Nu faceti exercitii care sa necesite pozitii de echilibru pentru ca acesta este foarte precar in timpul sarcinii.

Ce exercitii puteti face?
Pentru ca va aflati intr-o situatie speciala si grija trebuie sa fie foarte mare.
Antrenamentele de yogilates au exercitii specifie pe care o viitoare mamica le poate face. Sub atenta supraveghere a instructorilor Muscle Maker puteti deveni o mamica sexy si foarte incantata de cum arata. Desi sarcina este o perioada de intense schimbari poate fi in acelasi timp si una a descoperirii unor noi posibilitati. Specialistii Muscle Maker iti pot arata cum perioada din timpul sarcinii se poate transfoma in una mai buna.
Se mai pot practica si mersul pe jos, innotul, exercitii pe minge.Sa fiti frumoase si fericite!

Codruta Pentiuc - Trainer Muscle Maker

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Indrazniti?
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right