Cum sa-ti imbunatatesti imaginea de sine

Cum sa-ti imbunatatesti imaginea de sine
  calendar_month        
Fiecare dintre noi are o perceptie clara asupra propriului corp. Unele considera ca sunt prea grase, altele prea slabe, sau sunt obsedate de marimea nasului, de culoarea ochilor si lista poate continua.

Exista si femei care sunt multumite de felul cum arata, insa sunt de asemenea multe care ar face orice sa schimbe ceea ce nu le convine la propriul trup.

De obicei, femeile care au avut sau au probleme cu greutatea tind sa-si distorzioneze proportiile la asa un nivel incat se vad cu aproximativ 5-10 kilograme mai plinute decat sunt de fapt.

Perceptia distorsionata a imaginii de sine poate duce la probleme semnificative, incluzand depresia, tulburari de alimentatie sau probleme grave de sanatate.

Asadar, daca simti ca nu iti prea iubesti corpul si ai face orice sa schimbi anumite lucruri la infatisarea ta, adopta o mentalitate pozitiva.

Ce poti si ce nu poti sa schimbi
Ca sa-ti imbunatatesti perceptia de sine poti foarte usor sa te convingi ca arati asa cum ti doresti. Poate fi destul de greu, insa creierul poate pacali inima.

Trebuie sa fii realista in privinta schimbarilor pe care vrei sa le faci. Daca ai probleme de greutate atunci ia in calcul o dieta prin care sa dai jos kilogramele in plus.


Astfel trebuie sa adopti o atitudine optimista si sa te convingi ca vei reusi in privinta lucrurilor pe care le poti schimba.

Este important sa-ti impui un timp de realizare si sa gasesti metode de a iti masura progresul. Cu cat esti mai clara si mai concisa cu atat vei avea rezulate mai bune.

Schimba-ti atitudinea!

In mod evident exista anumite lucruri pe care nu le poti schimba si aici intervine schimbarea atitudinii. Trebuie sa intelegem ca niciodata cu vom putea fii cu 5 centimetri mai inalte sau sa avem buzele Angelinei Jolie.

Imaginea de sine nesatisfacatoare poate avea consecinte grave ducand la depresii si acte nesabuite.
Astfel fa-ti o lista cu lucrurile cae nu iti plac la tine si apoi o lista cu toate complimentele pe care le-ai primit la adresa fizicului tau.

O mentalitate pozitiva poate face diferenta. Elimina gandurile negative si practica autosugestia. Axeaza-te asupra faptelor bune pe care le-ai facut in timpul saptamanii si astfel vei castiga mai mult respect de sine.

Recomandari