Cura cu mere

Cura cu mere
  calendar_month        
Cura cu fructe are avantaje deosebita conferite de alimente usor digerabile si asimilabile, cu un remarcabil efect dezintoxificant si epurativ.

Cura, de cateva zile, consta intr-o dieta numai cu fructe.

In afectiuni ca bolile cardiace, cronice, hipertensiune arteriala, guta, obezitate,masa de fructe pentru o zi se reduce la 1-2 kg. In aceste cazuri consultati medicul.

Se practica 2 sau 3 zile folosind o dieta exclusiva din mere crude, rase.

Cantitativ se consuma doua sau mai multe kilograme pentru adulti repartizate in 5-7 mese pe zi.

In timpul curei, eliminandu-se alimentele care contin albumile, se combate procesul de putrefactie intestinala, favorizandu-se eliminarea germenilor patogeni si a toxinelor.Merele exercita un efect antidiareic, antiputrid, antifermentativ, facilitand dezvoltarea florei intestinale normale, prevenind in acelasi timp formarea calculilor de acid uric.

Infuzia din coaja de mar este un bun depurativ si diuretic. Sucul de mar, proaspat extras, se recomanda in stari febrile.

Ce contine un mar? Apa, zaharuri reducatoare, zaharoza, celuloza, pentasan, lignina, acizi liberi, pectine, materii grase, protide, saruri de potasiu, sodiu, siliciu, calciu, sulf, mangan, cobalt, tanin; esteri amilici; vitaminele C, B1, B2, PP, A - cu deosebire in coaja, acid pantothenic.

Cat slabim? Se pot pierde pana la 7 kilograme pe saptamana.

Este foare posibil sa aiba efecte secundare (acnee sau dureri de stomac), insa acest lucru se datoreaza schimbarii stilului alimentar si in mod sigur nu o sa persiste.

In timpul acestei cure de slabire este aproape obligatoriu sa renuntati la bauturile racoritoare si sa va faceti timp pentru a va odihni mai mult.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura -14-
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right