Deficitul caloric: Ce este si ce trebuie sa stiti despre reducerea caloriilor in mod corect pentru slabi

Deficitul caloric: Ce este si ce trebuie sa stiti despre reducerea caloriilor in mod corect pentru slabi
  calendar_month   update 26 Sep 2023, ora: 12:14      
Cuvântul „dietă” este cuvantul de ordine pentru persoanele care vor sa slabeasca. Multe diete populare vin cu reguli stricte, iar unele dintre ele sunt aproape imposibil de urmat. Desi initial se poate slabi, adesea kilogramele pierdute la care se mai adauga si altele, revin mai târziu.

Pierderea în greutate se reduce în esență la un singur lucru: prin arderea mai multor calorii decât mancam o soluție matematică numită deficit de calorii. Putem crea un deficit de calorii reducând aportul de calorii sau combinând mai puține calorii cu mai mult sport. Dar chiar și cu asa, rezultatele se lasa greu asteptate.

Ce este deficitul caloric?

Deficitul de calorii înseamnă pur și simplu sa mancam mai puține calorii decât ardem. Deficitul de calorii poate fi folosit atat pentru pierde în greutate, cat si pentru a menține pierderea în greutate. Exista și aplicatii prin care persoanele care vor sa slabeasca și pot monitoriza consumul de calorii.Astfel, in urma unui deficit zilnic de 500 de calorii, cele mai multe persoane nu slabesc mai mult de 1 kilogram pe saptamana, in anumite situatii, chiar mai putin.

O altă opțiune este un deficit de calorii mai mic (200 sau 300 de calorii pe zi), combinat cu exerciții fizice. În acest caz, rezultatele sunt și mai mici, insa o pierdere mai lentă în greutate, la unele persoane, se poate menține pe termen lung, în special in cazul celor care se confrunta si cu alte probleme de sanatate si carora le este mai usor se adapteze la un deficit caloric mai mic decât la unul mai mare.

Deficit caloric dus la extrem și menținut o perioada foarte lunga de timp și fără suport nutritiv, poate avea efecte secundare neplăcute, cum ar fi: oboseală; greaţă; deshidratare; constipație; dureri de cap, etc. Corpul poate avea nevoie de timp pentru a se adapta deficitului caloric, în special în cazul celor care sunt obișnuiți sa mănânce mult. De aceea, exista persoane care, in ciuda efortului depus, nu pierd deloc in greutate.

Care sunt pericolele deficitului caloric?

Dacă aveți probleme de sănătate existente destul de grave (diabet, insuficienta renală, probleme oncologice sau gastrice grave, etc), un deficit de calorii poate cauza probleme. De aceea este extrem de important ca în aceste cazuri sa consultați medicul curant inainte de a începe o dietă cu deficit de calorii.

Dietele drastice la care recurg majoritarea celor care vor sa slabeasca (de exemplu fasting-ul), nu respecta aportul obligatoriu și necesar de vitamine, proteine, minerale si nutrienti de care are nevoie organismul ca sa functioneze corect. Asadar, printre riscurile majore ale deficitului caloric asociat cu lipsa substanțelor nutritive se numara și pierderea masei musculare care joacă un rol important în menținerea metabolismului puternic.

Metabolismul ajută organismul să transforme alimentele în energie. Un metabolism lent arde caloriile mai lent si le stocheaza sub formă de grăsime. Persoanele care apeleaza la diete drastice si taie prea multe calorii, ajung inevitabil la temutul yo-yo care in timp duce la o creștere mai mare în greutate.De ce nu slabim din cauza deficitului de calorii?

Desi pare logic, că dacă mancam mai puține calorii decât ardem, ar trebui să slăbim cu ușurință. Dar și pierderea în greutate este influentata de mai multi factori. Acești factori care influențează metabolismul includ:

Medicamente: multe medicamente fac dificilă pierderea de kilograme. In aceasta categorie intra unele medicamente hormonale contraceptive, antidepresive și insulina pentru diabet.

Somnul: dacă nu ne odihnim suficient, nivelurile de cortizol nu sunt optime si afecteaza metabolismul prin încetinirea lui.

Stresul: La fel ca si in cazul somnului, stresul prelungit poate afecta nivelul de cortizol.

Menopauza: Modificările hormonale pot afecta chimia corpului, afectând metabolismul.

Alte afectiuni: Afecțiuni precum sindromul ovarului polichistic și sindromul metabolic influențează metabolismul și îngreunează pierderea în greutate. Chiar și apneea în somn, care contribuie la un somn precar, poate afecta capacitatea de a slabi.Dieta VLCD* - dieta perfecta cu continut scazut de calorii, ce ofera organismului toată nutriția de care are nevoie

Daca va doritio dietă sigură și eficientă cu deficit de calorii care sa va ajute atat in slabit, dar si în faza de întreținere după pierderea în greutate, dieta Nupo este solutia ideala! Dieta Nupo este o dieta VLCD* (very low calorie diet) cea care a deschis calea pentru regimurile de slăbire, facandu-le mai sănătoase pentru organism, cu produse care conțin toate vitaminele, mineralele, proteinele și fibrele esențiale. O formulă care îi ajută pe cei care vor să piardă în greutate, oferind în același timp toată nutriția de care are nevoie organismul.

Dieta de slăbit Nupo este alternativa sigură și sănătoasă la dietele deja existente și oferă produse dietetice pentru cei care doresc să urmeze o dietă de slăbit și să mențină o greutate stabilă. Cu peste 37 de studii științifice (cele mai multe din lume) și 41 de ani de experiență, dieta de Slăbit Nupo a fost dezvoltată în 1981, la spitalul Hvidovre din Danemarca, de Dr. Flemming Quaade, cel mai important om de știință în domeniul obezității al țărilor Nordice. El a înființat o echipă de cercetare care a inovat Dieta Foarte Scăzută în Calorii (VLCD). Dieta Nupo este o dietă științifică, atent și continuu studiată, care îi certifică siguranța pentru sănătatea umană și eficiența în procesul de slăbire.

Efecte benefice ale dietei Nupo asupra sănătății: Reduce și normalizează hipertensiunea arterială și hipertensiunea pulmonară; Normalizează glicemia în diabetul zaharat de tip 2; Scade concentrația acizilor grași din sânge (ex. trigliceride) și normalizează nivelul colesterolului; Scade riscul de boli cardiovasculare; Scade riscul complicațiilor diabetului zaharat; Scade riscul de cancer de colon și de sân; Reduce episoadele de apnee în somn (sforăitul); Ameliorează afecțiunile osteo-articulare; Normalizează oxigenarea sângelui.

Dieta Nupo este o dietă versatilă și poate fi urmată în diferite moduri, după preferințele fiecărei persoane. Pentru a slăbi rapid și în siguranță, recomandarea specialiștilor este ca dieta să fie urmată minim 3 săptămâni (Dieta poate fi urmată în mod continuu, între 3-8 săptămâni*). La nevoie (suprapondere, obezitate), se poate face pauză 1-2 săptămâni și apoi dieta se poate relua pentru a continua procesul de slăbire.

Pentru menținerea greutății și/sau pentru scăderea în continuare în greutate, exista multe alternative de dietă:

Dieta One Meal – Înlocuitori de masă One Meal (înlocuirea a două mese zilnice cu Nupo One Meal ajută în continuare la scăderea în greutate, iar înlocuirea unei singure mese cu Nupo One Meal ajută la menținerea greutății.

Dieta 5:2 (cinci zile pe săptămână Dieta Nupo de Slăbit și 2 zile pe săptămână alimente clasice***), care asigură în continuare scăderea în greutate;

Dieta 2:5 (2 zile pe săptămână Dieta Nupo de Slăbit și 5 zile pe săptămână alimente clasice***), care asigură atât slăbirea cât și menținerea greutății.

Produsele Nupo sunt împărțite în patru categorii: Dietă, One Meal ( O singură masă ), Gustări Proteice și Slim Boost. Produsele pot fi savurate separat sau pot fi combinate.

Dieta Nupo de Slăbit – asigură scăderea eficientă și sigură în greutate, fiind o dietă săracă în calorii, dar care conține cantitatea corectă și completă de proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire.

Nupo One Meal ( Înlocuitorii de mese) – înlocuiesc comod, rapid și sănătos o masă. Pe lângă gustul foarte plăcut, din punct de vedere nutritiv înlocuitorii de mese One meal au o compoziție completă și corectă, fiind recomandați atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru menținerea greutății, dar și a unui stil de viață sănătos.

Gustări Proteice – au un conținut crescut de proteine și sunt recomandate ca gustare rapidă între mese sau ca o bună alternativă la snack-urile pline de calorii și cu un conținut nutritiv scăzut și dezechilibrat. Sunt ideale pentru menținerea greutății sau pierderea kilogramelor în plus, dar și înainte și după antrenamentele sportive, datorită conținutului crescut în proteine.

Slim Boost – Acceleratori ai metabolismului, sunt suplimente alimentare naturale, care pot fi folosite în combinație cu produsele noastre Dieta Nupo și/sau Nupo One Meal, dar și pur și simplu ca suplimente la mesele zilnice. Acest lucru vă asigură că planul de slăbire nu scapă de sub control în momentul în care aveți un stil de viață activ și cu tentații zilnice care vă poate împiedica în procesul de pierdere în greutate.

Produsele Nupo sunt aprobate de EFSA și de toate Ministerele responsabile cu securitatea alimentară în țările în care se comercializează ca aliment înlocuitor complet al dietei.

Mai multe informații despre dieta Nupo pe https://nupo.com/ro/

*VLCD = Very Low Calorie Diet / Dieta foarte scăzută în calorii (Max.:800 Kcal/zi)


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Spuneti adevarul!
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right