Dieta: cum slabesti in functie de personalitate

Dieta: cum slabesti in functie de personalitate
  calendar_month        
Stiai ca personalitatea este cel mai bun criteriu de selectie a unei diete de slabit? Dupa ureche sau la sfatul prietenilor, poti incerca zeci de regimuri de slabit , dar daca ele nu se potrivesc felului tau de a fi, nu vor functiona oricat de corect le-ai tine! Iata spre ce tipuri de dieta sa te indrepti cand vrei sa slabesti, in functie de personalitate!

Reusita de a slabi nu mai tine doar de alimentatie si sport. Psihicul si felul tau de a fi joaca un rol esential in succesul unei diete.

Daca personalitatea pe care o ai se pune de-a curmezisul si nu este compatibila cu dieta pe care o tii, poti sa faci orice, ca nu vei slabi. Tine cont de personalitatea ta atunci cand vrei sa dai jos kilogramele in plus!

Personalitatea introvertita

Daca esti o persoana introvertita, ai tendinta de a fi solitara, iar sociabilitatea nu este cea mai buna calitate a ta. De aceea, cooperarea cu un nutritionist sau participarea la cursuri de gimnastica sau de dieteticieni nu este o solutie.

Planurile de dieta individuale sunt cele care ti se potrivesc cel mai bine. Este important ca dieta sa nu presupuna schimbarea radicala a meniului, iar modificarile nutritionale sa se faca treptat. Dieta Duke sau "Step Diet" sunt doua optiuni ideale pentru tine.

Personalitatea extrovertita

La polul opus, o personalitate extrovertita este extrem de sociabila si uraste sa se izoleze de oameni.

Daca esti o persoana extrovertita, preferi si cauti intotdeauna compania oamenilor, deci esti o candidata buna la "slabitul in grup" sau la a urma o dieta supravegheata de un nutritionist.

Ti se potrivesc manusa programele de dieta care incurajeaza intalnirile de grup, gen Weight Watchers sau regimul lui Jenny Craig.

Ai nevoie de suport si incurajare din partea celor din jur, iar impartasirea experientelor si greutatilor prin care treci in dieta celor dragi te ajuta sa te descarci si sa mergi mai departe cu regimul..

Personalitatea impulsiva

Daca esti o persoana impulsiva, intampini mari greutati in a tine o dieta cap-coada, pentru ca vei ceda rapid ispitelor culinrae si nu vei putea respecta regulile.

Este important sa inveti sa iti controlezi impulsurile pentru a reusi sa slabesti. Chiar si asa, ai nevoie de diete flexibile, care nu impun foarte mari restrictii sau schimbari majore in meniul tau.

Cele mai potrivite sunt dietele care impun mai degraba limitari de portii decat restrictii totale. Ia in considerare dieta Mediteraneeana sau "Best Life Diet".

Personalitatea de tip A - reactiva la stres

Persoanele cu acest tip de personalitate sunt determinate si focusate asupra scopului pe care si-l propun. Nu dau inapoi si sunt extrem de organizate. Le place ordinea si disciplina. Atunci cand isi propun ceva, fac tot posibilul pentru a reusi.

Daca esti o persoana cu acest tip de personalitate, poti fi sigura ca nicio dieta nu va rezista in fata ta, deoarece esti o persoana foarte disciplinata si poti da gata orice plan de slabit, fara probleme.

Esti capabila sa tii orice fel de dieta, dar cel mai bine ti se potrivesc regimurile organizate pe etape, cu un plan clar de alimentatie etc. Cel mai bine ti se potrivesc dietele Atkins si South Beach Diet.

Autor: Daniela Ganciu

Recomandari