Mic ierbar pentru slabit

Mic ierbar pentru slabit
  calendar_month        
Numeroase plante si-au castigat o reputatie in domeniul dietelor. Cu toate ca studiile stiintifice asupra proprietatilor lor lipsesc de cele mai multe ori, folosirea lor traditionala este foarte raspandita. Ceai, guarana, mate, roscova... iata un mic traseu pentru a-ti reechilibra silueta.

Nu-ti face iluzii, pilula miraculoasa contra kilogramelor in plus nu s-a inventat inca! Cu toate acestea, anumite plante pot completa foarte bine un regim hipocaloric asociat cu un pic de exercitiu fizic. Atentie insa la cantitatea consumata (ce-i prea mult strica), iar daca te vei confrunta cu ceva efecte secundare, nu ezita sa consulti medicul.

Arde grasimile!

Despre unele plante se crede ca ard grasimile, aceasta deoarece ele favorizeaza lipoliza, adica diminuarea rezervelor de grasime in celulele adipoase.

Ceaiul verde, un mare clasic al regimurilor de slabit

Ceaiul poseda numeroase virtuti pentru sanatate, insa domeniul care l-a consacrat este cel al dietelor. Este adevarat ca virtutile sale anti-kilograme sunt controversate, dar este esential sa bei multe lichide atunci cand esti la dieta pentrua elimina toxinele. Continutul sau in teina (un alt nume al cafeinei) iti permite sa lupti contra oboselii cauzata de lipsa calorica.

Guarana

Este imposibil sa gasesti un comprimat anti-slabit care sa nu contina guarana! Aceasta planta este un arbust originar din America de Sud. Secretul sau? Cafeina. Aceasta este planta care contine cea mai multa cafeina, cu mult mai multa decat arborele de cafea. Aceasta substanta, in doze mari, are un efect de ardere a grasimilor. Mai mult, ea iti permite sa tii pasul cu un regim bazat pe aporturi calorice mici.

Mate, planta cu numeroase virtuti

Originara tot din America de Sud unde este bauta ca infuzie, mate permite de asemenea facilitarea disparitiei grasimilor. Secretul sau: mateina, numita si... cafeina! Modul ei de actiune este identic cu cel al guaranei. De altfel, un studiu a demonstrat ce cele doua plante asociate sunt eficiente contra obezitatii, tot in cadrul unui regim hipocaloric asociat cu exercitiu fizic.

Diureticele

Fie ca sunt utilizate pentru a diminua retentia de apa sau pentru a elimina toxinele in cadrul unui regim, plantele diuretice sunt aliatele indispensabile ale oricarei diete.53530.jpgVulturica, o planta cu peri!

Vulturica, denumita uneori urechea-soarecelui, este cunoscuta inca din secolul 19 pentru virtutile sale medicinale. Ea este un diuretic puternic, folosit in cazul edemelor sau a picioarelor grele.

Plante care taie foamea

Acestea sunt plante care iti umplu stomacul fara sa fie bogate caloric. Exista putine indoieli asupra eficacitatii lor: majoritatea plantelor cunoscute pentru efectul lor anti-rontaiala contin fibre speciale numite mucilagii. Acestea se umfla la contactul cu apa si astfel calmeaza si apetitele cele mai mari.

Fucusul, bogatia marii

Fucusul este de fapt numele dat algelor brune. Acestea sunt foarte bogate in fibre, mai ales mucilagii, care sunt la originea efectului lor de satietate. In plus, ele contin numeroase vitamine si minerale, ce pot fi utile in cadrul unui regim.

Roscova

Aceasta este cu siguranta cea mai cunoscuta planta care taie foamea. Semintele sale sunt folosite ca aditivi in anumite produse alimentare. Fibrele se gasesc in pastaile roscovei, care se umfla cu apa. Atentie, roscova contine de asemenea si calciu, un mineral care se pare ca este implicat in pierderea kilogramelor in plus.Umfla-te cu Konjac!

Konjac-ul este o planta cultivata in China si Japonia. Din radacinile sale se extrage o substanta numita glucomanan, care poseda proprietati surprinzatoare: poate absorbi un volum de apa de 100 de ori mai mare decat al sau. In plus, ea favorizeaza tranzitul intestinal.

Recomandari