O viata activa si sanatoasa in noul an

O viata activa si sanatoasa in noul an
  calendar_month        
Ai probleme in alegere unui plan si stil de viata sanatos la fiecare inceput de an?

Pentru inceput programeaza-ti 15 minute pentru urmatoarele 4 zile, timp in care sa te gandesti cum va fi planul si cum sa il incepi.

Poti fi mult mai motivat daca implici si un prieten alaturi de tine in acest plan sau daca te integrezi intr-un grup care au aceleasi obiective ca tine.

Pentru a-ti veni in ajutor specialistii au stabilit 10 sfaturi necesare in incercarea ta de a-ti indeplini planul.

10 sfaturi pentru o viata activa si sanatoasa :

1.Cumpara-ti o pereche de pantofi confortabili pentru a te simti cat mai bine atunci cand mergi.

2.Practica cat mai multe jocuri interactive cum ar fi sahul,remy si altele.Este de asemenea un mod placut de a petrece timpul cu altii.

3.Plimba-te macar 1 ora pe zi pentru a avea un tonus de invidiat.Poti incepe cu distante mici si pe parcurs poti ajunge sa faci kilometri intregi printr-o simpla plimbare fara sa simti.

4.Poti practica exercitii speciale pentru a-ti mentine echilibru.O data cu varsta echilibrul se pierde, de aceea este recomandat acest tip de exercitiu.

5.De asemenea este recomandat sa faci un control oftalmologic din timp pentru a putea corecta eventualele afectiuni.

6.Incearca sa ai o viata cat mai activa pentru a putea avea un psihic bun si la batranete.Poti sa te ocupi de micile treburi casnice cum ar fi gradinaritul sau poti sa iti vizitezi prieteni.

7.Este bine sa ai o relatie calduroasa cu familia ta, sa legi prietenii cu vecinii tai. Te vei simti din puntc de vedere emotional excelent.

8.Alimentia ta ar trebui sa fie bazata pe fructe si legume in principal pentru sanatate buna.

9.Incearca sa fii cat mai optimist si sa razi de cate ori ai ocazia. Rasul stimuleaza circulatiasi are un efect pozitiv si pentru starea mentala.

10.Este foarte important sa dormi 7 sau 8 ore pe zi pentru ca organismul tau sa functioneze normal. Lipsa somnului poate duce la aparitia unor boli grave.

Recomandari