Pilule de slabit ineficace

Pilule de slabit ineficace
  calendar_month        
Ce bine ar fi daca ar exista o pilula magica ce ne-ar ajuta sa slabim fara efort... Insa nimic nu e mai bun ca sportul si dieta - desi nenumarate preparate sustin contrarul. Iata adevarul despre pilulele de slabit!

Acid linoleic conjugat

Este un amestec de mai multe forme chimice ale aceluiasi acid gras esential. El permite arderea grasimilor si intensificarea formarii musculare. Studiile preliminare au aratat ca nicio posologie nu ajuta oamenii sa piarda grasime, acidul fiind util doar in cazul animalelor.

Chitosan

Este o fibra insolubila extrasa din carapacea crabilor si crevetilor. Ea promite absorbtia lipidelor, pentru a preveni astfel cresterea in greutate. Potrivit cercetatorilor, chitosanul impiedica absorbtia nutrimentilor liposolubili (vitaminele D, E) si a medicamentelor liposolubile.

Efedra (Ma Huang)

Este o planta ce contine alcaloizi de efedrina, a carei extract este vandut ca supliment nutritional. Ea pretinde ca inhiba apetitul si ajuta la arderea grasimilor. Asociata cu cafeina, efedra promite intarirea muschilor - insa s-au inregistrat cazuri de crize cardiace si deces. Posologia maxim admisa este de 8 mg pe doza si de 32 mg pe zi. Nu asocia efedra cu cafeina!

Garcinia cambogia (Acid hidroxicitric)

Extras dintr-un fruct indian, acidul hidroxicitric actioneaza in organism facandu-i concurenta unei enzime necesare digestiei. Se spune ca el previne transformarea glucidelor in lipide si ca topeste kilogramele in plus. Insa potrivit revistei Journal of the American Medical Association, acidul hidroxicitric nu are niciun efect asupra eliminarii grasimilor si caloriilor la oameni.

Picolinat de crom

Picolinatul de crom este un nutrient esential ce pretinde ca absoarbe lipidele si ajuta la arderea caloriilor faar efort, chiar si in somn. Un studiu mai detaliat a aratat ca o doza zilnica de 400 mg nu are niciun efect asupra grasimilor organice, greutatii sau masei musculare. Dozele mari perturba somnul si starea de spirit. Pentru a adauga crom in alimentatia zilnica, mananca mai bine porumb, mazare si prune uscate.

Piruvat de calciu

Este o sare minerala fabricata de corp si prezenta in mod natural in alimente. Ea promite eliminarea lipidelor si dezvoltarea muschilor. Potrivit studiilor pe obezii supusi unui regim foarte hipolipidic, dozele zilnice de 75 g sau mai putin au favorizat o scadere usoara in greutate. Insa aceasta doza este foarte mare fata de cea a suplimentelor in vanzare libera.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Primele intrebari
  • person

    "nu poti spune despre ceva ca e greu inainte sa incerci!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right