Slabeste sanatos fara cafeina!

Slabeste sanatos fara cafeina!
  calendar_month        
Cafeina este extrem de prezenta in societatea noastra. Pe langa cafeaua obisnuita, cafeina se mai ascunde si in alte preparate. Ea este un ingredient obisnuit al pastilelor de slabit. Cu toata cafeina care ne inconjoara, oare stim care sunt adevaratele ei efecte asupra organismului?

Ce este cafeina?

Cafeina se gaseste in mod natural in unele plante si poate fi obtinuta si pe cale sintetica. Ea este un stimulant al sistemului nervos central si un bun diuretic. De aceea oamenii care beau prea multa cafea ca sa aiba energie pot face si mai multe drumuri la baie.

Cafeina este absorbita si distribuita rapid pana ajunge la creier. Ea nu se acumuleaza in fluxul sangvin si nu este stocata in organism.

Chiar daca este o substanta populara, cafeina nu este neaparat si buna pentru tine. Ea este adaugata in numeroase pastile de slabit deoarece este un stimulant, ori slabitul ar trebui sa fie natural, nu? O dieta buna trebuie sa se bazeze pe alimente sanatoase si un mod de viata activ.

Cafeina si procesul de slabire

Cafeina creste nivelul hormonilor de stres. Cafeina creste nivelul cortizolului, epinefrinei si norepinefrinei. Rezultatul este simplu: stresul rezultat iti afecteaza metabolismul si procesul de slabire. Oamenii care sunt stresati ar trebui sa evite cafeina.

Nivelul mare de cortizol duce la obezitate. Cortizolul face ca grasimea sa se adune in zona abdominala, adica exact in locul de unde vrei sa scapi de ea.

Deshidratarea. Cafeina si exercitiile fizice te deshidrateaza. Consumul de cafeina inainte de a incepe activitatea fizica va mari deshidratarea.

Efecte negative. Cafeina intensifica stresul, fiind astfel in pericol mai mare sa suferi un infarct sau un accident vascular cerebral. Stresul poate duce si la mancatul in exces.Odata ce te-ai hotarat asupra unei diete si a unei vieti active, e timpul sa slabesti pe cale naturala!

Imbunatateste-ti dieta pe cale naturala

Apa. Da, apa are mari beneficii in procesul de slabire. Apa mentine rinichii in stare buna de functionare, facand astfel ca ficatul sa arda mai repede grasimile. Daca organismul este privat de apa, el va retine tot ceea ce are.

Grepfrut. Grepfrutul, consumat ca atare si nu sub forma de suc, scade apetitul.

Conteaza pe o dieta sanatoasa si pe un mod de viata activ ca sa arati grozav vara. Acum e momentul!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Lansare Blog Ele
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right