Trenduri in gastronomie
history_edu redactia ele.ro calendar_month 16 Ian 2008, 00:00
E timpul celor obsedati de trenduri, care vor sa afle care vor fi tendintele in materie culinara anul acesta. Iata 5 trenduri de care vei auzi cel mai des in 2008:
Mancarea probiotica
Mancarea sanatoasa isi va continua ascensiunea, producatorii vor folosii tot felul de ingrediete si aditivi naturali pentru sanatatea persoanelor varstnice, stresate, dar si pentru copii.
Alimentele probiotice, care contin bacterii benefice, nu se gasesc doar in iaurturi ci si in cereale, ceaiuri, mancare pentru sugari si multe alte produse de pe piata la care nici nu va asteptati.
Apa plata
Candva foarte consumata, apa minerala carbogazoasa, este cosumata din ce in ce mai putin, fiind mai scumpa decat cea plata si continand dioxid de carbon in exces.
Apa plata este mult mai bine filtrata si nu este daunatoare pentru rinichi, fiind recoamandata in orice dieta amestecata cuputina zeama de lamaie care ajuta procesul de digestie.
Mancarea fara aditivi
Producatorii incearca sa scoata toti aditivii si conservantii chimicali din alimente, astfel incat etichetele produselor nu mai prezinte o lista lunga de substante chimice, pentru care iti trebuie o pregatire aprofundata in domeniu daca vrei sa intelegi efectul lor negativ.
Produsele care vor contine astfel de substante nesanatoase vor fi din ce in ce mai ieftine.
Carnea
Va fi consumata in proportii mai mari de persoanele care depun mult efort zilnic, cum ar fi muncitorii, restul persoanelor orientandu-se catre produse vegetariene sanatoase.
De asemenea, preparatele din soia vor fi preferate in locul celor din carne, care contin un nivel ingrijorator de grasimi, colesterol sau carbohidrati.
Sarea
In timp ce militantii alimentatiei sanatoase fac presiuni pentru un consum scazut de sare, acest ingredient ocupa un rol principal in tendinta culinara din 2008.
Sarea neagra, mov, roz, cu diverse arome, extrasa din Himalaya sau Peru, se va gasi si in supermarketuri nu doar in magazinele de profil.
Alte articole despre