7 semne ca sistemul tau imunitar este la pamant. Afla cand trebuie sa iei masuri rapide!

In timp ce prietenele tale abia daca stranuta o data in sezonul rece - iar atunci o fac din cauza unui preparat culinar piperat, tu pari sa faci colectie de viroze si infectii si ai putea intra in Cartea Recordurilor pentru frecventa cu care le dezvolti.
Este posibil ca sistemul tau imunitar sa nu functioneze la parametri optimi, in aceste conditii. Iar daca este slabit, nu mai lupta cu aceeasi indarjire si putere contra virusurilor si a bacteriilor care-ti dau tarcoale. Iata cum iti poti da seama daca sistemul tau imunitar este la pamant si afla ce poti face pentru a-l stimula sa functioneze perfect:
1. Nu te poti abtine de la dulciuri
Zaharul nu este doar dusmanul unei siluete de invidiat, ci si al sistemului imunitar. Specialistii de la Jurnalul American al Nutritiei Clinice sustin ca 100 g de zahar inhiba activitatea celulelor albe ale sangelui sa lupte impotriva bacteriilor in urmatoarele 5 ore de la ingerare. Asadar, daca vrei sa-ti ajuti organismul sa faca fata sezonului rece, este suficient sa-i reduci sau sa-i refuzi in totalitate portia de zahar.
5 ceaiuri si bauturi care tin raceala departe. Ce bem toamna pentru un sistem imunitar puternic!">">5 ceaiuri si bauturi care tin raceala departe. Ce bem toamna pentru un sistem imunitar puternic!
2. Nu bei suficient de multe lichide
Nu intamplator mamele si medicii insista sa bei cat mai multa apa si sa te hidratezi constant atunci cand suferi de o raceala puternica. Apa ajuta la purificarea organismului si te ajuta sa elimini toate toxinele. Daca preferi ceaiul sau cafeaua, le poti alterna linistita. Iti vei da seama ca organismul tau este hidratat corespunzator daca iti analizezi urina: aceasta devine pala si aproape incolora atunci cand ai baut suficiente lichide si se ingalbeneste pe masura ce te deshidratezi.
3. Ai cateva kilograme in plus
Grasimea iti afecteaza circulatia sangelui, buna functionare a organelor si capacitatea de a lupta contra virusurilor. Kilogramele in plus influenteaza activitatea hormonilor si poate fi cauza unor inflamatii care iti inhiba sistemul imunitar, asa ca gaseste o solutie sanatoasa sa redevii supla.
Avantajele consumului de usturoi. Un medicament natural, eficient si ieftin!">">Avantajele consumului de usturoi. Un medicament natural, eficient si ieftin!
4. Bei apa de la chiuveta
Apa de la chiuveta poate contine cantitati semnificative de arsenic. Odata ajuns in organism, acesta afecteaza performantele sistemului tau imunitar si ii inhiba activitatea. Verifica daca apa pe care o bei are arsenic in componenta si daca in urma testelor se dovedeste ca are, incearca sa o inlocuiesti cu apa potabila imbuteliata sau sa iti achizitionezi un filtru cu ajutorul caruia sa o poti purifica.
5. Nasul tau este uscat
Oricat ar suna de scarbos, mucoasa nazala are rolul de a-ti curata caile respiratorii si de a elimina bacteriile si virusurile. Daca nasul tau este uscat pe interior, incearca sa-l umezesti cu ajutorul unei solutii saline sau al serului fiziologic.
6 site-uri zen care te ajuta sa ramai calma si productiva. Invata sa fii relaxata si in cele mai stresante momente!
6. Esti stresata
Stresul este un alt factor care poate inhiba activitatea sistemului tau imunitar. De aceea, in timp ce lucrezi la un proiect nou sau te lasi coplesita de grijile de la serviciu si de cele din viata ta personala, vei fi mai predispusa la raceala si gripa.
7. Esti mereu racita
Un adult obisnuit raceste de 1 pana la 3 ori pe sezon, iar fiecare raceala dureaza in jur de 3-4 zile. Daca tie ti se intampla mai des, ar trebui sa devii mai atenta la ceea ce mananci, la orele pe care le aloci odihnei, la activitatea fizica pe care o faci si la toti ceilalti factori care ti-ar putea stimula activitatea sistemului imunitar.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Dragostea este intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului
- person
"dragostea este ca un zimbet , niciodata nu are valoare daca n-o daruiesti..."