7 sfaturi care te ajuta sa devii mai destept. Afla cum poti sa fii mai inteligent!

7 sfaturi care te ajuta sa devii mai destept. Afla cum poti sa fii mai inteligent!
  calendar_month   update 12 Ian 2015, ora: 18:10      
Daca visati la o crestere a capacitatilor mentale, la eficienta profesionala, imbogatirea culturii generale sau la o reflexie de calitate, trebuie sa stiti ca nu exista o solutie magica care da rezultate peste noapte.

Asta nu inseamna ca nu exista cateva trucuri care ne pot ajuta sa fim mai eficienti si sa ne concentram mult mai bine.

Sanatatea in timpul iernii, intre mituri si adevaruri. Afla cum iti este afectat organismul in zilele geroase!

Practicati jogging-ul

Orice sport de anduranta ajuta corpul sa produca o proteina ce stimuleaza dezvoltarea de neuroni noi. In egala masura, exercitiile aerobice antreneaza atentia si memoria.

Nu cautati sa fiti mereu zen

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au demonstrat ca un creier este mai reactiv, daca omul munceste intr-un loc mai zgomotos decat intr-unul foarte linistit.

Ce carte citim: Tangoul Vechii Garzi, de Arturo Perez-Reverte, o poveste despre o iubire imposibila

Lecturati o carte sau vizionati un film pana la capat

Tot dovedit stiintific este faptul ca lecturarea unei carti din scoarta in scoarta sau vizionarea integrala a unui film fac ca lobul frontal, parte a creierului responsabila cu rationamentul si judecata, sa fie mai activ si intr-o mai stransa legatura cu celelalte regiuni ale creierului, supervizandu-le modul de functionare.

Fiti egocentrici, dar nu narcisisti


Daca cineva va acuza ca sunteti egocentrici, raspundeti-le ca este pentru binele vostru, ca acest lucru va ajuta sa va canalizati emotiile bulversante si actiunile. Argumentati, bazandu-va pe cercetarile realizate de profesorii de la Universitatea din Tesalia.

Studiu: Somnul indelungat, secretul procesului de invatare

Renuntati la romane siropoase

De aceasta data, cercetatorii de la Universitatea California- Santa Barbara au demonstrat ca persoanele care citesc carti stiintifico-fantastice sau povesti amuzante au o inteligenta de pana la doua ori mai ascutita decat celelalte. Aflate in fata unei situatii neobisnuite, departe de viata zilnica, ele reusesc sa puna creierul la treaba si astfel capacitatile intelectuale cresc.

Traduceti problemele intr-o limba straina

Foarte interesanta par rezultatele furnizate de cercetatorii de la Universitatea din Chicago care au aratat ca, atunci cand va simtiti ca in fata unui zid, sa incercati sa traduceti problema ivita intr-o limba straina. Fara teama de lipsa de vocabular, potrivit oamenilor de stiinta citati, deoarece nu calitatea in sine ajuta, ci simplul fapt de a traduce. Traducerea va conduce spre un rationament mai clar si va determina sa abandonati emotiile ce va blocheaza destul de des.

Mestecati guma, pentru stimularea capacitatii de concentrare

Poate vi s-a intamplat ca un profesor in momentul intrarii in clasa sa va faca observatie, fiindca mestecati guma. Ei bine, acesta ar putea fi contrazis de catre cercetatorii de la Universitatea din Cardiff care au dovedit ca mestecatul de guma stimuleaza gandirea si capacitatea de concentrare, deoarece mareste fluxul sanguin al creierului.

Material scris de Ileana Mladinoiu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

o mica impresie
  • person

    "toti copiii sunt la fel .trebuie ajutati si sprijiniti in tot ceea ce fac!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right