Estrogenul, hormonul de care au nevoie toate femeile. Afla cum te afecteaza intreaga viata!

Estrogenul, hormonul de care au nevoie toate femeile. Afla cum te afecteaza intreaga viata!
  calendar_month   update 25 Nov 2014, ora: 15:44      
Rolul estrogenului in mentinerea starii bune de sanatate a femeilor este foarte important, chiar daca multe dintre ele nu isi dau seama de acest lucru. Functiile intregului organism sunt stimulate sau inhibate de catre acest hormon - minune.

Specialistii in sanatate sustin ca estrogenul poate afecta chiar si functiile creierului si capacitatea de concentrare, nu doar energia si vitalitatea femeilor.

Iata 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre acest hormon, pentru a avea atitudinea corecta in ceea ce-l priveste si pentru a-ti mentine starea de sanatate:

1. Ce este estrogenul si de unde provine?

Estrogenul este un hormon sexual produs atat de catre femei, cat si de catre barbati. Ambele sexe secreta estrogen in glandele suprarenale si in celulele de grasime raspandite in organism. Femeile elibereaza cantitati mai mari decat barbatii, pentru ca il secreta inclusiv in ovare. Lipsa acestuia se face resimtita in randul populatiei feminine in special in perioada menopauzei, atunci eliberarea sufera un declin destul de nociv.

Dereglarile hormonale, cum le tratezi natural si cum iti ajuti organismul sa functioneze normal

2. Ce face estrogenul?

Estrogenul este un hormon versatil, care indeplineste mai multe functii in organism de-a lungul vietii unei femei. Cel mai important rol al sau se reflecta in perioada menstruatiei si in dezvoltarea reprezentantelor sexului frumos in timpul adolescentei. Functiile sale nu se limiteaza la aceste lucruri, pentru ca estrogenul influenteaza de asemenea capacitatea sangelui de a se inchega, capacitatea ficatului de a produce proteine si abilitatea organismului de a regla nivelul de colesterol si de a optimiza functiile creierului.


3. Cum se modifica estrogenul de-a lungul vietii?

Nivelul de estogen oscileaza in timpul vietii. Productia lui creste brusc in timpul pubertatii si sufera oscilatii in timpul ciclului menstrual. O sarcina ar putea, de asemenea, sa creasca considerabil nivelul de estrogen, iar menopauza reprezinta un adevarat declin in aceasta privinta, din cauza incetinirii functiilor ovarelor. Insa estrogenul nu dispare niciodata din organism, tocmai pentru ca este secretat si de catre glandele suprarenale si de catre celulele adipoase.

5 alimente care ajuta la tratarea dereglarilor hormonale. Afla cum iti poti rezolva rapid problemele de sanatate!

4. Cine are nevoie de suplimente de estrogen?

Utilizarea suplimentelor de estrogen de catre femeile ajunse la menopauza a avut, de-a lungul timpului, numai rezultate benefice. Pe masura ce nivelul estrogenului secretat de organism scade brusc, corpul femeilor trece printr-o gramada de schimbari pentru a se adapta la noile conditii. Simptomele sunt destul de dure in unele cazuri, iar administrarea suplimentelor le regleaza si le face mai usor de suportat. Acest lucru nu se poate face decat sub supravegherea atenta a unui medic specialist, care sa recomande dozele necesare. Femeile care trec prin menopauza la o varsta mai mica au mai mare nevoie de aceste suplimente, conform specialistilor.

5. Care sunt riscurile suplimentelor de estrogen?

Inlocuirea hormonilor a fost pentru mult timp recomandata de catre medici de-a lungul timpului, pana ca descoperirile recente sa scoata la iveala faptul ca aceasta ar putea creste riscurile aparitiei cheagurilor de sange, pe cele ale accidentelor vasculare cerebrale, pe cele ale atacului de cord si chiar si pe cele ale cancerului. Aceste riscuri apar cu precadere in cazurile cand tratamentul presupune administrarea unor doze hormonale mari, pe perioade intinse de timp. De aceea, medicina moderna recomanda inlocuirea treptata a hormonilor, administrata in doze mici si pe perioade scurte de timp.Recomandari