7 superputeri ale bijuteriei cu diamante

7 superputeri ale bijuteriei cu diamante
  calendar_month   update 23 Mar 2015, ora: 09:11      
Puneti o femeie sa faca un top al celor mai dorite cadouri si veti avea un raspuns mai mult decat clar. Apoi puneti un barbat sa faca acelasi top al cadourilor cu care si-ar impresiona partenera. Raspunsul n-ar trebui sa surprinda pe nimeni: bijuteria cu diamant. Dar ce e atat de fascinant intr-o mica piesa iesita din mainile unui bijutier? De ce se spune despre o bijuterie cu diamant ca este "pentru totdeauna"?

Sunt intrebari la care am primit raspunsuri atat de la un designer de bijuterii cat si de la un psiholog. Si ceea ce am aflat, face subiectul si mai interesant. Iata cum stau lucrurile.

Energizeaza

Combinatia dintre metalul nobil si piatra pretioasa ofera celui / celei ce poarta o bijuterie cu diamant o stare de confort cu totul aparte. Designer-ul brandului FIRESQ, Paola Pissalto spune ca puterea de a fascina a unei bijuterii are mai multe aspecte.
"Purtam un obiect fizic pretios prin materialul din care a fost lucrat dar si prin forma. Fiecare bijuterie inglobeaza un efort de creatie fantastic", afirma designer-ul.

Comunica

Orice bijuterie vorbeste atat despre sine cat mai ales despre persoana ce o poarta. "Mica piesa din aur si diamante, transmite in permanenta mesaje despre posesor." Acest om poate sa apara ca fiind radical sau conservator, plin de farmec sau demodat, tanar sau batran, bogat sau sarac. Totul devine o chestiune de perceptie sociala", afirma psihologul Delia Aldescu.

Emotioneaza

A darui nu este doar un simplu verb si realizezi asta cel mai bine atunci cand oferi o bijuterie cu diamante. Incarcatura emotionala a unui gest firesc capata proportii in mintea celor implicati. Am putea spune fara sa gresim "in mintea celor doi". Orice gest care implica o bijuterie cu diamante devine unul marcant pentru protagonisti.

Transforma

Va intrebati ce anume? In primul rand, stima de sine. In al doilea rand, perceptia sociala. In al treilea rand si, in niciun caz ultimul: capacitatea de a avea incredere in propriile forte. "Tensiunea unui gest memorabil lasa urme adanci in mental" spune psihologul Delia Aldescu. "Daca o femeie care poarta o bijuterie-spectacol se simte in centrul atentiei, vizibila si conectata social, ea va asocia noul look cu conotatii pozitive si se va simti speciala", spune psihologul.

Atinge

Designer-ul FIRESQ Paola Pisaltto este categoric: "Nimeni nu ramane indiferent in fata unei bijuterii cu diamante. Materialele, montura, forma, totul impresioneaza. Poti simti valoarea unei piese doar privind-o? Absolut. Dar daca mai ai si privilegiul de a o atinge, vraja este implinita." Dincolo de spusele designer-ului, atunci cand ajungi sa porti o creatie din aur si diamante, simti cu adevarat acel "pentru totdeauna".

Traieste

Bijuteriile cu diamant au sentimente. Aurul are propria lui energie care convinge diamantele sa ramana impreuna. Pare pretentios spus dar asa este. Cine a purtat macar o data o piesa creata in aur si pietre pretioase stie ca se creeaza o legatura usor inexplicabila intre purtator si acel valoros element care, dintr-o data, devine esential.

Tezaurizeaza

Tot creatoarea de bijuterii Paola Pisaltto afirma: "Atunci cand desenez o piesa pentru FIRESQ e ca si cum as visa cu ochii deschisi. Sunt forme gandite fara a avea vreo limita a imaginatiei. Pentru ca stiu ca, la un moment dat, cineva va investi sentimente valoroase in acea bijuterie care tocmai prinde contur.

Bijuteriile FIRESQ se gasesc exclusiv pe Diamante.ro
Recomandari