Ghid pentru alegerea cerceilor cu pietre naturale
Cerceii au existat din cele mai vechi timpuri și sunt cel mai popular accesoriu pentru femei. De la știfturi minimaliste, până la cercei de tip candelabru și cercei lungi, împodobiți cu pietre prețioase și semiprețioase clare, colorate sau negre, există o selecție largă de modele pe piață.
În zilele noastre, nu este nevoie să purtăm forme și stiluri simple de bijuterii, deoarece orice tip de piatră poate fi încorporată într-o pereche de cercei argint sau aur. Există, însă, câteva lucruri de care ar fi bine să ținem cont atunci când adăugăm o nouă pereche de cercei la colecția noastră. Iată câteva dintre ele:
CULOAREA
Cu o varietate mare de geme pe piață, există libertate de alegere, de la caboșoane la pietre semiprețioase fațetate și un întreg spectru de culori. Cerceii impunători, statement, sunt un accesoriu must-have pe covorul roșu, în special cercei argint cu pietre colorate, care se potrivesc cu nuanța rochiei. De exemplu, o rochie galbenă poate fi completată de cercei cu pietre de citrin, iar o rochie elegantă, verde poate fi accesorizată cu cercei cu smarald.
GREUTATEA CERCEILOR
Un lucru important de luat în considerare atunci când alegi o pereche de cercei cu pietre naturale este greutatea. Dacă îți plac pietrele de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, acestea pot fi un calvar pentru lobul urechii. Nu și dacă optezi pentru un model de cercei care să conțină mai puțin metal prețios. Cu toate acestea, dacă sunt folosite pietre semipretioase mari, montura lor trebuie să fie suficient de solidă pentru a susține pietrele și a preveni pierderea lor.
De exemplu, unii cercei tradiționali de mireasă indieni sunt foarte mari, așa că sunt prinși peste ureche pentru a-i face mai confortabili. Este util să ne amintim că pietrele naturale colorate diferă ca densitate, ceea ce înseamnă că unele vor fi mai grele decat altele. Astfel, o pereche de cercei cu chihlimbar de 15 milimetri va fi mult mai ușoară decât o perche de cercei cu lapis lazuli de aceeasi dimensiune.
ÎNCHIZĂTOAREA
Alege închizătoarea cea mai potrivită, în funcție de ocazie și preferințele tale:
- Cu șurub (știft) – de obicei folosită pentru cercei mici cu pietre, pe ureche, pentru ținute de zi
- Cârlig francez - trece prin gaura urechii și atârnă pe partea din spate a lobului urechii. Datorită designului lor în formă de cârlig, acest stil poate fi purtat fără un suport suplimentar pentru a fixa cercelul
- Lever Back (pârghie) - folosit în mod obișnuit la cerceii eleganți, lungi. Sârma trece prin piercing și se închide pentru a forma o buclă completă. Sunt o opțiune de suport durabilă și sigură pentru cercei.
PERECHI DE PIETRE
Atunci când dorești să achiziționezi bijuterii cu pietre semipretioase, este preferabil ca pietrele să fie asemănătoare ca model și nuanțe. De exemplu, pietrele de malachit montate în cercei, arată mai bine dacă au fost cumpărate perechi pre-potrivite de către artizan sau bijutier, înainte de a fi montate în bijuterie.
Totusi, o mica diferență de culoare este perfect normală la pietrele naturale, iar în cazul cerceilor nu este așa de vizibilă ca și în cazul unui inel sau pandantiv, unde pietrele sunt așezate una lângă cealaltă. Cu cât pietrele sunt mai distanțate, cu atât diferențele nu vor fi așa de vizibile.
UZURA
Avantajul cerceilor este că poți purta pietre mai delicate în cadrul lor, cum ar fi opalul, perlele, turcoazul sau chihlimbarul. Cerceii sunt expuși la o uzură mai mică decât inelele și brățările, fără a exista riscul de lovire sau deteriorare.
IRIZAȚIILE PIETRELOR
Pietrele cu irizații deosebite, produse in timpul mișcării, sunt o alegere inspirată pentru a fi purtate in cadrul cerceilor. Pleocroismul (sau policroism) înseamnă „mai multe culori”. Pietrele pleocroice reflectă două sau trei culori atunci când sunt privite din unghiuri diferite. Această proprietate optică este spectaculoasă în pietre precum iolit, tanzanit, piatra lunii, labradorit, opal.
PIATRA TA DE NAȘTERE
Încă din antichitate, astrologii erau convinși că stelele care fac parte din constelațiile zodiacale emit o energie deosebită, care afectează viața pe Pământ. Pietrele semiprețioase atrag vibrațiile pure ale acestor astre, iar oamenii le pot folosi pe post de talismane. Folosirea talismanelor din pietre semiprețioase gravate cu semne zodiacale era foarte populară de pe vremea romanilor.
Ianuarie - granat
Februarie - ametist
Martie - acvamarin
Aprilie - diamant (sau topaz)
Mai - smarald
Iunie - perla
Iulie - rubin
August - peridot
Septembrie - safir
Octombrie - turmalina
Noiembrie - citrin
Decembrie - topaz albastru
PIETRE NATURALE VS. DE SINTEZĂ
Pietrele prețioase și semiprețioase naturale iau naștere în scoarța terestră și la mari adâncimi în mantaua Pământului, pe parcursul a milioane ani. Ele sunt aduse la suprafață de vulcani și mișcarea plăcilor tectonice. De cele mai mult ori, gemele naturale au nevoie de condiții de excepție pentru a se forma, motiv pentru care unele sunt foarte rare în natură: rubin, smarald, safir, diamant, larimar, tanzanit, pietersit etc.
Spre deosebire de pietrele naturale, cele de sinteză sunt create în laborator, într-un timp relativ scurt. Ele au avantajul că prezintă culori saturate și o claritate ridicată, la un preț mai mic decât cele naturale. Vezi succesul bijuteriilor cu cubic zirconia.
Totuși, o pereche de cercei cu pietre naturale este incomparabil mai frumoasă! Cristalele naturale prezintă o gamă largă de beneficii datorate vibrațiilor lor înalte. În plus, fiecare pereche de cercei este unicat. Nu vei întâlni două pietre perfect identice în natură.
CONCLUZIE - CERCEI CU PIETRE
Dacă ești în căutare de modele deosebite de cercei cu pietre prețioase și semiprețioase naturale, vizitează magazinul podoabelemele.ro. Vei descoperi o colecție uimitoare de bijuterii din argint lucrate manual sau in serie limitată în țări cu tradiție de generații în arta prelucrării pietrelor și a metalelor prețioase, cum ar fi India, Thailanda, Turcia, Indonezia.
Când ai achiziționat ultima dată o pereche de cercei unicat cu piatra ta de naștere?