5 temeri frecvente ale proaspetelor mamici

5 temeri frecvente ale proaspetelor mamici
  calendar_month        
Atunci cand devii prima oara mama esti invadata de o multime de temeri sau frici. Printre cele mai frecvente sunt teama ca nu vei fi o mama buna , ca nu poti face fata tuturor responsabilitatilor de parinte si ca relatia de cuplu va avea de suferit.

Iata cateva dintre fricile comune ale proaspetelor mamici si cum sa le depasesti mai usor!


1. Teama ca nu vei fi o mama buna

Este cea mai populara teama printre mamici si apare ca urmare a faptului ca meseria de parinte este un teren necunoscut pentru majoritatea femeilor, ceea ce le induce o stare de anxietate si le face sa creada ca nu vor reusi sa faca fata.

Nimeni nu s-a nascut parinte si, din fericire, este o "meserie" care se invata pe parcurs, prin experienta. Nu te mai gandi la ce va fi, ci bucura-te mai mult de bebelusul tau si de felul in care se dezvolta. Restul vine de la sine!

2. Ti-e frica ca nu vei face fata tuturor responsabilitatilor

Trecerea de la o persoana independenta sau la cele cateva responsabilitati de la locul de munca sau din sanul familiei, la raspunderea de a avea in grija o viata umana, poate fi coplesitoare.

Probabil ca te gandesti ca nu vei reusi sa impaci ingrijirea copilului cu relatia de cuplu, treburile zilnice de acasa, viata sociala sau profesionala.

Sa fii parinte este intr-adevar o provocare, dar una frumoasa si pozitiva, iar cu putina organizare si cu o agenda in permanenta dupa tine, vei reusi sa prioritizezi tot ce ai de facut. Mamicile sunt super-femei, care reusesc sa faca orice isi propun! Ai incredere!

3. Ti-e teama ca relatia de cuplu va avea de suferit

Dupa ce nasti, bebelusul devine centrul universului tau si cea mai mare parte a atentiei este indreptata spre el. Este si normal sa se intample asa o perioada. Si partenerul tau va fi la fel de fascinat ca si tine de bebelusul vostru.

Totusi, nu este indicat sa neglijezi relatia de cuplu. Implica taticul in ingrijirea bebelusului si veti petrece mai multe momente impreuna in acest fel, care va vor apropia.

4. Ti-e frica ca nu ai suficiente resurse financiare pentru a-i asigura tot ce trebuie

Este adevarat ca daca gandesti in perspectiva, sunt multe cheltuieli care trebuie facute cu ingrijirea si cresterea unui copil.

Te copleseste gandul banutilor pe care trebuie sa ii dai pe medici, hainute, mobilier, accesorii, scoala, cursuri, meditatii si alte lucuri de care are nevoie pana cand creste mare.

Nu este cazul sa te gandesti de pe acum la suma finala pe care o vei investi in copil pana la varsta adulta. Toate la timpul lor!

Exista o multime de metode prin care sa fii o mamica practica si econoama. Poti profita de oferte, reduceri, voucher-ele de cumparaturi, servicii gratuite pentru copii, poti face chiar tu hainute sau jucarii micutului sau poti imprumuta mobilier, accesorii etc.

Solutii exista, trebuie doar sa le iei pas cu pas!

5. Ti-e teama ca nu o sa iti placa sa fii parinte

Acest gand le trece prin cap multor gravidute, care incep sa isi faca griji cu privire la viitorul lor ca parinti si in mintea carora apare intrebarea - "daca nu imi place sa fiu mama?" sau "daca nu sunt facuta sa fiu mama?".

In situatia in care esti insarcinata, asteapta pana cand iti vei tine prima oara bebelusul in brate si te vei indragosti iremediabil de el. Iti vei da seama ca nu exista ceva mai frumos decat sa fii parinte si sa iti vezi copilul cum creste.




Autor: Daniela Ganciu

Sursa: Foto: womensunitedonline.com

Recomandari