Activitati distractive de iarna pentru copilul tau

Activitati distractive de iarna pentru copilul tau
  calendar_month        
Sezonul rece favorizeaza in mare masura predispozitia actuala a copiilor de a petrece ore in sir in fata computerului, obisnuinta care ar putea aduce cu sine o serie intreaga de probleme pentru micutul tau.

Frigul nu trebuie sa fie un aliat al acestui fenomen, de aceea iti poti incuraja copilul sa se bucure de activitati distractive de iarna, chiar si in aer liber.

Cu o protectie vestimentara adecvata si cateva idei de distractie pe cinste, prichindeii pot petrece ore in sir jucandu-se si facand miscare.

Iata cum iti tii copilul ocupat in timpul iernii, cu ajutorul catorva jocuri specifice unei copilarii frumoase.

1. Vanatoarea de comori

Micutul tau si prietenii lui au cu siguranta un spirit de aventura gata sa iasa la suprafata. Incita-le curiozitatea cu un joc bazat pe un concept simplu: ascunderea unor jucarii si obiecte simbolice in curte sau orice alt spatiu deschis.

Daca te bucuri si de zapada in zona, lucrurile devin cu atat mai incitante. Pregateste un intreg arsenal de "comori", precum figurine din plastic, ornamente colorate, borcane si alte recipiente usor de sesizat. Desemneaza un responsabil cu distribuirea comorilor in spatiul de joaca, apoi spune-le nazdravanilor ca au cate 5 minute la dispozitie pentru identificarea obiectelor. Cine strange cele mai multe comori, castiga.

2. Jocurile olimpice de iarna

Cheama toti copiii vecinilor si organizeaza propriile jocuri olimpice de iarna. Gandeste-te la o serie de competitii simple, precum construirea unui om de zapada, concursuri de rapiditate etc. Pregateste medalii simbolice pentru castigatori (din panglici simple, monede) si ofera premii de consolare constand in bomboane si ciocolata cu lapte, fierbinte.

3. Felinarul din zapada

In cazul in care iarna este bogata in nea, propune-le copiilor un joc distractiv, pe care il vor adora. Cu o ora inainte de inserare, aduna gasca de pitici si spune-le ca felinarul din zapada are nevoie de 20 de bulgari medii, foarte compacti.

Cu ajutorul participantilor la joc, construiti un turn din bulgari, ca un iglu. La final, indeparteaza cu grija 2-3 bulgari din partea de sus si pune in mijloc o lanterna. Acopera la loc structura si bucurati-va impreuna de rezultat: efectul vizual va fi incantator pentru cei mici.

4. Baloanele de sapun inghetate

Crezi ca baloanele de sapun sunt impresionante doar in timpul verii? Copiii vor petrece mult timp sufland in cerculetele cu spuma, dupa ce le vei arata cat de mult rezista bulele in aer odata expuse la temperaturi scazute.

5. Graffiti in zapada

Un alt joc potrivit pentru aleile acoperite de zapada este graffiti-ul prietenos cu mediul. Pregateste cinci sticle cu pulverizator umplute cu apa si colorant alimentar, care vor servi drept instrument de colorat in aer liber.

Cei mici isi vor exprima latura artistica mai veseli decat niciodata, descoperind bucuria jocului cu alti copii, in curte sau in spatele blocului. Chiar si iarna.

Alte activitati distractive de iarna, care se pot desfasura atat in interior, cat si in exterior sunt: confectionarea de ornamente si jucarii in grup, competitii cu saniuta si bulgari de zapada, admiratul fulgilor de nea in amanunt cu o lupa, ordonarea jucariilor sau ornarea prajiturilor coapte in casa.


Autor: Adelina Dobrin

Recomandari