Bricolaj de primavara

history_edu redactia ele.ro calendar_month 24 Feb 2010, 11:47
In primii ani de scoala, cand totul se facea pe incercatelea, cu mainile tremurande si cu mare emotie in suflet am facut cam o sacosa de felicitari pentru 1-8 martie.
Pe la jumatatea lui februarie incepea febra pregatirilor. Nu ma chinuiam sa strang bani de cadou pentru mama, caci stiam ca voi ceda in fata dulciurilor daca voi intra intr-un magazin. Felicitarile si micile obiecte facute cu manutele mele erau marile cadouri de Ziua Mamei.
Imi aduc aminte ca in fiecare an sacrificam cateva globuri, pe care le pisam si le lipeam de felicitari. Acesta era praful magic. Apoi urmau taieturile din reviste. Taiam cam jumatate de revista si alegeam doar doua, trei imagini.
Tin minte ca invatatorea noastra ne punea sa facem felicitari folosind alte si alte materiale. Intr-un an trebuia sa utilizam material textil. Mama avea undeva intr-un sertar, la care ajungeam doar cu scaunul, o sumedenie de materiale care colorate, care sclipicioase, care creponate. Imi straluceau ochii.

Sa fac impresie buna am dus a doua zi la scoala, cam 30 de bucatele din aceste materiale. Si nu am taiat fasii, sa nu se vada, ci patratele din colturi, cat sa-si puna mama mainile-n cap.
Cu lipiciul era alta poveste. Mai mult de jumatate din clasa mea il manca. Inclusiv eu. Era dulceag!
Dupa ce lipeam tot si scriam mesajul de rigoare, urma decuparea fistichie a felicitarii. Mai aducea doamna invatatoare cate o foarfeca cu zimti sau ondulata, care ne dadea pe spate si cu care facem niste super forme.
Cu toate ca mama venea incarcata de la munca cu flori si martisoare, primea felicitarea de la mine cu mare duiosie.
Cred ca ar trebui sa mai facem astfel de felicitari. Ma gandesc la ceva cu nasturi, snururi si un strop de praf magic.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





prea multe ganduri pe cmp
- person
"nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"