Bunicii imi cresc copilul.O idee buna?

Bunicii imi cresc copilul.O idee buna?
  calendar_month   update 23 Iun 2003, ora: 20:08      
Alegerea bunicilor pentru supravegherea copilului provoaca multe reactii: unele pentru, altele impotriva... Ramane sa decideti !
Exista o solutie ideala pentru a-ti lasa copilul sub supraveghere? Cand esti tanara mama, ai tendinta sa raspunzi ca nu. Impartite intre dorinta de a sta langa copil si interesul pe care il poarta muncii pe care o fac, mamele de astazi sunt totdeauna putin frustrate, atat intr-o privinta cat si in cealalta. Dintr-un foc, este foarte greu sa gasesti solutia "perfecta". Chiar si la Mamaie si Tataie, exista avantaje si inconveniente....

Avantajele
Primul lucru pe care ti-l spui este urmatorul: " mama stie sa se ocupe de copii, eu sunt dovada vie in acest sens! ". Acesta este un punct castigat. Bineinteles, legatura afectiva care se va lega intre ea si micutul tau joaca si ea un rol in increderea pe care i-o acorzi. Dar aceasta nu este totul...

O stii demna de incredere si responsabila, deoarece este viglienta la toate pericolele care il pasc pe bebelusul tau.
Tarifele ei desfid orice concurenta : este disponibila pur si simplu gratis, fapt care inclina si el balanta.

In cazul in care intarzii, te poti baza pe ea si nu te va primi acasa uitandu-se urat si amintindu-ti ca "inchide" la ora 19.
Epidemiile de otita, bronsita sau alte picaturi in nas vor fi mai putin frecvente decat la copiii lasati in colectivitate.
Relatiile voastre se imbunatatesc, in special de la nasterea copilului. Prin el, legaturile de dragoste se intaresc si va apropiati una de cealalta.

Inconvenientele
In cele din urma, totul nu este atat de simplu cum ti-ai imaginat... Este greu, foarte greu sa te infrunti pe problemele de educatie a copilului tau si nepotului "lor".
Daca uneori trebuie sa stii sa faci dovada de indulgenta, anumite inconveniente te pot pune pe ganduri si pe buna dreptate...

Este bineinteles mult mai greu sa-ti exprimi cu fermitate dorintele decat fata de o dadaca cu care ai avea mai putine scrupule.
Datorita faptului ca munca nu este remunerata raporturile sunt mai putin clare : aici nu poate fi vorba de o relatie anagjator/angajat, este deci mai greu sa impui anumite reguli pe care ti le-ai fixat.

Mama ta se plaseaza pe o pozitie de rivalitate fata de tine, fara a fi constienta de aceasta. Micile afirmatii de genul : " I-am facut un mic piureu de legume proaspete si l-a mancat ca un lup " sau " Nu inteleg cum poti sa-i dai produse preparate industrial".

In plus, aproape ca uitasesi cat poate fi de incapatanata. Ea are principiile ei de educatie, care nu sunt in mod obligatoriu si ale tale. Insista sa pui bebelusul pe oala, in timp ce tu stii ca este inca prea mic pentru aceasta: pediatrul ti-a spus ca sub 18 luni este inutil, chiar nefast. Ea te piseaza ca pe tine te-a pus la un an.

Uita ca la vremea respectiva nu se inventasera inca scutece de unica folosinta. Aceasta incita intr-adevar sa fortezi copiii sa fie curati cat mai repede posibil, chit ca rezultau viitori nevrozati. Pleci furioasa, cu impresia neplacuta ca nu tu esti mama, ci ea. Cu atat mai mult cu cat ea are ideile ei fixe si in ceea ce priveste televizorul, bataia, dulciurile, iar tu vezi cum se inmultesc sursele potentiale de conflict.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

versiunea 2
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right