Consolideaza-ti relatia cu soacra

Consolideaza-ti relatia cu soacra
  calendar_month   update 23 Iun 2003, ora: 21:19      
Oricine ar fi soacra dumneavoastra, in cazul unei probleme, stabiliti cu partenerul dumneavoastra bazele unei relatii sanatoase cu familiile voastre.

Daca ati diagnosticat o dependente fata de mama, spuneti-i o data pentru totdeauna ca nu sunteti mama sa si ca nu doriti sa fiti comparata cu ea, desi e cu siguranta o persoana foarte distinsa.
Poate ca rufele murdare se spala in familie, dar rufele murdare ale cuplului nu se spala decat in cuplu.

In masura in care este posibil, nu va certati in fata cuscrilor, nu faceti reprosuri grave partenerului dumneavoastra in fata familiei dumneavoastra sau a lui si nu acceptati nici ca el sa va faca. In cazul in care va certati, este normal ca soacra sa ia partea copilului ei (nu ati face la fel daca cineva l-ar ataca pe al dumneavoastra?).

Daca abordati in familie un subiect delicat, inainte sa va enervati, alegeti sa-i semnalati partenerului dumneavoastra ca doriti sa va separati de ceilalti pentru a discuta intre patru ochi.

Nu interveniti in relatia mama/copil. Sigur, va iubiti partenerul, dar asa cum asteptati de la mama lui sa nu se amestece in intimitatea voastra, permiteti-le si lor sa aiba momente privilegiate in care vor putea sa se regaseasca.
In caz de conflict familial, interveniti cat mai putin posibil, sau doar daca vi se cere parerea. Nu incercati sa rezolvati cu orice pret o situatie familiala dificila.

Sa stiti sa impuneti limite. Daca soacra va telefoneaza sau va viziteaza prea des in opinia dumneavoastra, discutati cu partenerul despre acest lucru si cereti-i sa limiteze acest entuziasm, sau discutati problema cu calm impreuna cu principala interesata.

Evitati sa va legati direct de soacra dumneavoastra. Nu numai ca ii datorati respect ca si parintilor dumneavoastra, dar, mai ales, partenerul ii va lua in mod necesar apararea, iar aceasta va conduce negresit la cearta. Si acest lucru nu va va da castig de cauza.
Fiti concilianti si atenti.

Refuzati sa fiti luati drept martori. Daca soacra dumneavoastra are sa va spuna ce ii reproseaza ea copilului sau, alegeti sa o sfatuiti sa discute direct cu el.

Preveniti critica. Intr-un moment potrivit, puteti si sa-i propuneti soacrei dumneavoastra sa va spuna ce nu ii convine la dumneavoastra. Aceasta relatie matura si responsabila va va dovedi deschiderea de spirit si va dezamorsa imediat un anumit numar de conflicte.

In cazul in care aveti o soacra invadatoare, invatati sa spuneti da. Aceasta atitudine plina de solicitudine o va linisti, iar dupa ce veti fi ocolit cu abilitate conflictul, veti putea sa actionati dupa plac.

Recomandari