Copiii, mai atrasi de animale decat de jucarii

Copiii, mai atrasi de animale decat de jucarii
  calendar_month        
Copiii manifesta un interes mai crescut pentru animalute decat pentru jucarii . Aceasta este cea mai noua descoperire a cercetatorilor, care in urma unor experimente si a unui studiu, realizate pe copii de mai multe varste, au descoperit ca nu doar cei mari manifesta aceasta preferinta, ci si bebelusii au o atractie naturala mai mare spre animale decat spre jucarii!

Animalele, preferate de copii in defavoarea jucariilor

Atat jucariile, cat si animalele de companie, joaca un rol esential in cresterea si dezvoltarea copilului.

Cel mic are o multime de lucruri de invatat din ingrijirea si joaca cu un animalut, iar jucariile specifice fiecarei varste au un rol esential in a-l educa si disciplina, dar si in a-i dezvolta latura intelectuala.

Totusi, cand vine vorba de preferinta fireasca a copiilor, specialistii sustin ca acestia sunt mai atrasi de animalute decat de jucarii.

Cercetatorii au descoperit ca pana si bebelusii sub varsta de 11 luni arata un interes mai mare pentru acestea, chiar daca jucariile sunt modele care copii fidele ale animalelor si au functii speciale are imita reactiile sau miscarile acestora.

Specialistii de la Universitatile Americane Rutgers si Virginia, au realizat mai multe experimente pana sa ajunga la aceste concluzii. Ei au testat preferintele mai multor copii, cu varste intre 11 luni si trei ani. In cadrul experimentului, micutii au avut ocazia sa aleaga intre animale si anumite jucarii, foarte atractive.

Cercetatorii au descoperit, in urma experimentului, ca cei mici au preferat compania animalelor si ca foarte putini au dat atentie jucarioarelor, oricat de interesante erau ele.

Animalele de companie, instrument de invatare pentru copii

Prin acest studiu, cercetatorii incearca sa demonstreze ca animalele de companie se pot dovedi un instrument de invatare extrem de util si interesant in dezvoltarea micutului. Copiii au foarte multe de beneficiat din prezenta unui animal de companie in viata lor.

Studiul a demonstrat ca in preajma animalutelor, copiii sunt mai activi, vorbesc mai mult si sunt mai curiosi. Pun multe intrebari si sunt dornici sa afle o multime de informatii, ceea ce ii face pe specialisti sa concluzioneze ca micutii pot sa invet, din interactiunea cu ele, mult mai multe lucruri decat prin metode clasice.

Este o descoperire foarte importanta, deoarece ii ajuta pe parinti sa le daruiasca copiilor animalute de la varste mai fragede si sa le foloseasca pentru a-i ajuta sa invete si sa inteleaga anumite lucruri, pe intelesul lor.

Din interactiunile cu un animalut de companie, dar si din ingrijirea lui, micutul tau are foarte multe lucruri de invatat. Printre cele mai importante beneficii se numara responsabilitatea, empatia, compasiunea, respectul, spiritul de observatie etc.. Moartea si doliul sunt alte doua concepte care pot fi intelese mai usor de copil, daca ii sunt explicate in urma decesului unui animalut.

Foarte multi parinti se gasesc in imposibilitatea de a reusi sa-i faca pe copii sa inteleaga si dezvolte aceste aptitudini si abilitati, iar faptul ca un animalut de companie poate face asta, impreuna cu suportul lor, este o veste foarte buna.

Autor: Daniela Ganciu

Sursa: Foto: crittercures.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Obsexualul
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right