Cred in Mos Craciun!

Cred in Mos Craciun!
  calendar_month        
Se apropie Craciunul, orasul e imbracat de sarbatoare, lumea pare ca e mai buna in aceste zile si... ei bine, dimineata cind ies din casa si merg catre serviciu, arunc cite un zimbet fugar trecatorilor. Ca si cind am impartasi cine stie ce secrete, acei necunoscuti trecatori imi intorc zimbetul.

De fapt impartim bucuria sarbatorilor!Sarbatori care vin cu miros de brad, colinde si credinta. In Dumnezeu si, de ce nu, in Mos Craciun. Pentru ca nu trebuie sa fii neaparat copil ca sa il astepti pe Mos si sa crezi in el. Aceasta credinta ma face pe mine, si pe inca foarte multi dintre noi, probabil, sa primim cu bucurie, cu sufletul si inima deschise aceste sarbatori chiar daca nu toti avem tot ce ne-am dori.

Dincolo de traditionala "vizita" a Mosului, cu totii ne dorim sa fim alaturi de cei dragi, sa impartim cu ei urari si daruri. Pentru ca nimic nu este mai frumos decit sa daruiesti cuiva ceva ce-i face placere. Bucuria lui devine si bucuria ta, esti mai bogat pentru ca ai putut aduce zimbetul pe un chip drag, pentru ca ai putut sa-i arati ca il pretuiesti si ca iti pasa.

Masa de Craciun este intotdeauna prilej de revedere, de povestiri, de adunare laolalta a celor care, indiferent cine esti, daca esti cineva, daca esti sarac ori bogat, iti vor fi alaturi. Apoi mai e bucuria Ajunului cind, chiar daca ai 5 ani sau 30 de ani, il astepti pe Mos Craciun cu aceeasi nerabdare. Zimbiti probabil... dar eu inca il astept pe Mos ca acum 25 de ani cind "venea" la mine cu tolba plina. Ajutat de parinti! Si acum astept seara de Ajun plina de speranta si bucurie. Si asta pentru ca eu inca mai cred in Mos Craciun!

Poate nu in cel care se furiseaza in case pe horn, cel care vine din Laponia cu ai sai reni, Mosul meu e ceva mai real, dar nu conteaza. Mosul Craciun care vine inca la mine, e cel care ma face sa simt emotia zimbetului mamei, cel care imi face inima sa tresalte de bucurie ca, in sfirsit, e o zi in an in care familia se reuneste. O zi in care cu totii lasam deoparte preocuparile si problemele zilnice si ne bucuram unii de ceilalti.

Recomandari