Cum organizezi calatoria cu copilul in vacanta

Cum organizezi calatoria cu copilul in vacanta
  calendar_month        
Unul dintre cele mai obositoare momente din vacanta il reprezinta drumul. Orice parinte stie cat de important este sa fie pregatit pentru calatorie, indiferent de durata acesteia.

Cei mici se plictisesc usor daca nu au ceva de facut si nimeni nu-si doreste sa auda la nesfarsit intrebarea "am ajuns?". De asemenea, copiii au nevoi speciale, care nu pot fi trecute cu vederea.

Raul de masina, efectul aerului conditionat din avion, nevoia de a merge la toaleta sunt doar cateva dintre problemele care apar.


Iata cum poti organiza drumul cu copilul tau, in vacanta:

1. Fa un bagaj de mana pentru copil

De obicei, pentru copii ai nevoie de tot felul de lucruri. Pentru a le avea mereu la indemana si pentru a evita sa se amestece cu restul lucrurilor, pregateste o geanta separata. In avion, masina sau tren, acest bagaj iti va fi de mare folos.

2. Afla informatii despre facilitatile pentru copii

Este bine sa te informezi cu privire la facilitatile, serviciile sau reglementarile legate de calatoria cu cel mic. De exemplu, companiile aeriene pot oferi meniuri speciale, pentru cei mici sau acces rapid in avion. Intereseaza-te care sunt zonele de joaca pentru copii, din aeroport, pentru ca se poate sa existe asa ceva. Conexiunea wireless este, de asemenea, importanta.

3. Gaseste modalitati de petrecere a timpului

O problema in calatoria cu copilul o reprezinta nevoia de a-i gasi diverse activitati. Plictiseala unui copil poate fi foarte suparatoare atat pentru parinti, cat si pentru lumea din jur, atunci cand cel mic devine neastamparat. Daca folosesti un transport in comun, apeleaza la un laptop mic, notebook, alte gadget-uri care sa-i acapareze atentia celui mic. Daca mergeti cu masina, poti sa inventezi diverse jocuri la care sa participe intreaga familie. Cartonasele colorate, cd-urile cu povesti, cantecele etc sunt cateva variante.

4. Fa un program

In functie de durata calatoriei si ora la care trebuie sa ajungeti la destinatie, este bine sa faci un program pentru copii. Daca urmeaza sa ajungeti seara, este recomandat ca cei mici sa nu doarma foarte mult pe drum, pentru a putea adormi rapid seara. Vor incepe astfel a doua zi intr-un ritm normal. De asemenea, este bine sa faci un program si pentru un drum lung, cu opriri prestabilite, pentru o mica pauza. Copilul nu va putea insista sa stati mai mult intr-un loc sau sa opresti masina fara motiv, daca va sti ca exista un program pe care toata lumea il respecta.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ganduri. Iubirea (I)
  • person

    "intrebarea nu e "de ce", intrebarea e "de ce nu""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right