Cum sa te comporti cu copiii neascultatori

Cum sa te comporti cu copiii neascultatori
  calendar_month        
Incapatanarea e considerata draguta la un copil mic, dar neascultarea la varsta scolara este o problema pentru parinti si profesori.

Primul pas in corectarea acestei probleme este sa admiti ca propriile tale metode de educatie au contribuit probabil la formarea comportamentului obraznic al copilului si ca trebuie sa le schimbi.

Iata ce metode trebuie sa adopti!
Stabileste reguli si limite peste care nu se poate trece. Copilul trebuie sa stie exact ce asteapta lumea de la el. Psihologii spun ca de fapt copiii isi doresc limite si reguli.

Fa putine amenintari, dar tine-te de cuvant atunci cand spui ceva. E usor sa avertizezi un copil ca va merge la culcare nemancat daca nu isi face curat in camera, dar cand renunti si ii dai de mancare ii transmiti de fapt mesajul ca nu esti serioasa in ceea ce vorbesti. Daca nu esti capabila sa duci pana la capat avertismentul, mai bine taci.

Petrece mai mult timp cu copilul tau. Nu trebuie sa stai toata ziua cu el, dar macar la cumparaturi sau cand gatesti, puteti sa o faceti impreuna. Astfel se creeaza atasament ce reduce comportamentul neascultator ce deriva din insecuritate.

Stabileste pedepse rezonabile pentru a obtine rezultate. Toti copiii sunt diferiti, iar unul poate raspunde repede daca pedeapsa e interzicerea calculatorului, in timp ce altul ar fi foarte deranjat de lipsa banilor de buzunar. Evita sa folosesti treburile gospodaresti ca pedeapsa. Copiii ar trebui sa ajute in casa fara sa fie rasplatiti pentru asta, din simplul motiv ca sunt parte a familiei.

Rasplateste comportamentul pozitiv al copilului. Copiii laudati atunci cand fac fapte bune sunt mai ascultatori.

Ocupa timpul copilului pentru a-l ajuta sa aiba un comportament responsabil. Copiii neascultatori au adesea prea mult timp liber la dispozitie. Umple-i ziua cu activitati, sport, treburi gospodaresti sau studiu.

Consulta pediatrul daca presupui ca neascultarea vine dintr-o problema psihologica a copilului.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Curs de comunicare si creativitate pentru lidere
  • person

    "va invit la un cocktail de gandulete"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right