Dictionar de termeni moderni pentru parinti

Dictionar de termeni moderni pentru parinti
  calendar_month        
Nu de putine ori v-ati auzit probabil copilul discutand cu colegi de scoala sau cu prieteni la telefon si nu le-ati inteles glumele sau aluziile, nu-i asa?

Asta pentru ca vremurile se schimba si interesele generatiilor la fel, numai un parinte extrem de preocupat de copilul lui ar putea sa ajunga sa inteleaga toate aceste expresii.

Va usuram munca cu o lista de termeni des intalniti in discutiile adolescentilor si nu numai:

- "Emo" - Provine din englezescul "emotional", un fenomen raspandit printre adolescentii sensibili cu ganduri nu prea optimiste despre viata-"Sisteeer…nu esti trrruee…" - Expresie folosita de grupul umoristic Mondenii in scenele care reprezinta familiile de Emo .

-"Pitipoanca" - Tanara care incearca sa iasa in evidenta imbracand haine vulgare si actionand ieftin pentru a castiga popularitate. Li s-au dedicat chiar site-uri intregi cu poze, asta ca sa intelegeti ca aceste cazuri sunt foarte intalnite.

-"Cocalar" - Stiti gluma: "Bluji am, geaca de piele am…acum hai la oras"? Cam asa s-ar descrie si cocalarul, numai ca el are si ceas cumparat din Obor D&G, si curea cu catarama cat un glob de mare.

-Hi5- Site de socializare unde doritorii isi pun poze personal si asteapta comentarii gen: "Ce super esti aici, ce frumoasa esti, etc". Mai nou unii dintre ei cersesc cat mai multe commenturi ca sa devina din ce in ce mai populari.

-"Esti praf" - Nu e asa rau cum pare, uneori poate inlocui un alint.

-"Omg" (suna cam asa : omege) - Vine de la englezescul Oh My God…exclamatie de uimire

-Daca observati undeva cuvantul "sheek" nu va speriati, e decat forma mai lunga a frantuzescului "chic"

-Ar fi util sa mentionez ca "mess-ul" este programul favorit de socializare al copiilor de toate varstele, nu ar fi rau sa va familiarizati si Dvs cu el.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right