Familia perfecta: mama, tata si 2 fiice

Familia perfecta: mama, tata si 2 fiice
  calendar_month        
Secretul fericirii in familie : doi copii, care sa fie fete. Familiile care au doua fiice se bucura de mai putine certuri, mai putin zgomot si perioade de joaca mai placute.

Acestea sunt concluziile unui nou studiu, care, spre surpriza multor parinti, afirma ca fetele se cearta mai putin, se joaca mai frumos impreuna si rar isi supara parintii. De asemenea, ele fac mai putin zgomot, adesea se ignora reciproc si se confeseaza mai des parintilor.

Insa dublarea numarului de fiice este o adevarata reteta pentru dezastru, deoarece studiul spune ca familiile cu 4 fiice sunt cele mai nefericite.

Cercetatorii au chestionat mii de mame si tati de copii sub16 ani, pentru a veni cu reteta pentru o viata de familie armonioasa.

Familiile cu doua fete au spus ca se inteleg cel mai bine cu copiii lor, ca au parte de cel mai mult ajutor in gospodarie si, in general, ca se inteleg bine cu fiecare.

Dar parintii de 4 fete au raportat o medie de patru certuri pe zi. Doua treimi dintre aceste familii au trebuit sa-si cumpere o casa sau o masina mai mare pentru a avea loc cu totii.

In general, mamele si tati cu patru copii de orice sex considerau viata de familie o adevarata lupta in care diminetile, orele de masa si orele de culcare erau cele mai comune surse de conflict.

Parintii cu multi copii au admis ca isi neglijeaza ocazional unul sau mai multi dintre copii sau ca se straduie sa le acorde tuturor o atentie egala.

Dupa 2 fiice, a doua combinatie ideala de copii a fost cea compusa dintr-o fata si un baiat, 86% dintre parinti spunand despre acestia ca sunt foarte buni prieteni.

Doi frati de sex opus se cearta rar pe jucarii si e mai usor sa te intelegi cu ei, dar pe masura ce cresc risca sa se instraineze deoarece nu mai au interese comune, spun cercetatorii.

Cea de-a treia combinatie favorabila a fost cea de 2 baieti, parintii spunand ca fiii lor isi acorda reciproc multa atentie si sunt prieteni buni, dar pe masura ce cresc se confeseaza mai putin parintilor.

Cercetatorii au chestionat 2 116 parinti cu 12 combinatii diferite de copii, excluzand copiii unici la parinti.

Cele mai bune si cele mai rele combinatii de copii

1. Doua fete
2. O fata si un baiat
3. Doi baieti
4. Trei fete
5. Trei baieti
6. Patru baieti
7. Doua fete si un baiat
8. Doi baieti si o fata
9. Trei baieti si o fata
10. Trei fete si un baiat
11. Doi baieti si doua fete
12. Patru fete

Autor: Nuage

Recomandari