Implicarea tatalui in ingrijirea bebelusului: 7 sfaturi (II)

Implicarea tatalui in ingrijirea bebelusului: 7 sfaturi (II)
  calendar_month        
Desi ai senzatia ca nimeni nu se va pricepe mai bine decat tine sa aiba grija de noua fiinta ce a venit pe lume, realizeaza faptul ca insusi bebelusul tau va fi mai bine ingrijit daca va avea langa el mai multe persoane capabile sa ii ofere ceea ce are nevoie.

Si niste parinti odihniti si relaxati, care vor zambi foarte des.


Asadar, ia in considerare sfaturile pe care neo-natologii ti le dau tie, ca mamica de nou-nascut:Fereste-te de preconceptia ca mama le stie pe toate.
Multi dintre noi devin parinti avand bine inradacinata ideea preconceputa cum ca femeile sunt parinti mai buni decat barbatii.

Poate din vremurile ancestrale, poate din ideea ca dand ea insasi nastere copilului, stie instinctual mai bine decat oricine cum sa se comporte.

Astfel familia este structurata automat in parinte principal si parinte secundar, iar atributiile sunt si ele impartite pe acelasi sistem. Mama intotdeauna va hrani bebelusul, in timp ce tatal doar ii va veghea somnul.

Baita va fi intotdeauna grija mamei, in timp ce tatal doar va face cumparaturile. Si uite asa legatura directa intre bebelus si tata devine din ce in ce mai estompata.

Daca te recunosti in acest tipar, este timpul sa te opresti! Scutura-te de idei preconcepute si treci la schimbarea atributiilor, prin rotatie.

Nu-i rapi partenerului tau un timp pretios petrecut cu bebelusul in timp ce il hraneste, iar tie o plimbare scurat pe afara, in timp ce faci cumparaturile.

Implica-ti partenerul in viata de familie.
Stiu ca ai impresia ca tu esti cea mai in masura sa hotarasti ce este mai bine pentru copilul tau.

Si mai stiu ca ii vrei tot binele din lume. Insa nu esti singura persoana care vrea acest lucru.

Iar a minimaliza iubirea si grija partenerului pentru copil prin fraza, spusa mult prea des: "Las ca eu stiu cel mai bine ce este mai bine pentru copil" este foarte nedrept si nu te ajuta cu nimic in relatia cu partenerul.

Discutati deschis toate problemele care apar in noua viata de familie, chiar daca tu ai impresia ca el nu se pricepe si nu-ti va fi de nici un ajutor. Chiar si faptul ca doar discutati contribuie la intarirea legaturii dintre voi.

Si nu trebuie sa veti mereu aceleasi pareri si opinii vis-a vis de cresterea copilului. Este important doar sa fiti deschisi in a asculta si parerea celuilalt.

Citeste si partea I a articolului!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tunsoarea bob
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right