Invata copilul sa daruiasca martisoare persoanelor dragi din viata lui!

Invata copilul sa daruiasca martisoare persoanelor dragi din viata lui!
  calendar_month        
Pe data de 1 Martie, toti copiii trebuie sa imparta martisoare persoanelor dragi din viata lor. Chiar daca traditia spune ca baietii sunt cei care daruiesc martisoare fetitelor, mamicilor si altor femei, nu inseamna ca fetitele nu pot face astfel de gesturi simpatice catre prietene si alte persoane importante din preajma lor!

Incurajeaza copilul sa faca o traditie din a cumpara, crea si darui martisoare de 1 Martie in fiecare an!


Explica-i copilului simbolistica zilei de 1 Martie si a martisorului!

Pentru ca micutul tau sa poata sa faca o traditie din daruirea martisoarelor, trebuie sa inteleaga care-i sunt originile si ce importanta are.

Spune-i ca ziua de 1 Martie simbolizeaza inceputul primaverii si renasterea naturii si ca momentul este marcat cu traditionalele martisoare - acele simboluri de sezon legate cu snur alb si rosu.

Vorbeste-i un pic despre legenda martisorului si de unde a pornit obiceiul de a se darui martisoare in aceasta zi, pentru ca micutul tau sa cunoasca mai multe despre aceasta sarbatoare.

Mergi cu el in cautarea martisoarelor!

Acum, ca micutul tau s-a mai lamurit cu privire la importanta si semnificatia acestei zile, este timpul pentru goana dupa martisoare.

Exista targuri si zone special amenajate cu martisoare pe toate gusturile, in fiecare oras al tarzii. In plimbarile printre rafturi, micutul tau ar putea deveni confuz si nu va sti ce sa aleaga, fie pentru ca toate i se par frumoase, fie ca are impresia ca nimic nu este potrivit pentru persoanele pe care vrea sa le impresioneze.

Ofera-i copilului cateva sugestii de martisoare pe care sa le urmareasca in alegerile lui, inainte de a merge cu el printre tarabele pline cu simboluri ale primaverii.

Spune-i ca, desi oferta martisoarelor s-a diversificat de-a lungul timpului, tot simbolurile specifice primaverii raman cele mai simple si frumoase martisoare. In plus, multe dintre acestea au si alte semnificatii - atrag norocul, bucuria, bunastarea etc. Printre ele se numara modelele de martisor sub forma de:

- ghiocei;
- cosar;
- broscute;
- potcoava;
- flori;
- trifoi cu patru foi etc.

Propune-i sa creeze singurel martisoare!

In situatia in care copilul isi arata dezinteresul pentru oferta de pe piata, sugereaza-i sa creeze singurel simbolurile legate frumos cu snururi alb-rosii.

Este o metoda care il ajuta pe copil sa foloseasca la maxim creativitatea si imaginatia, dar si sa ofere cele mai originale martisoare.

Ajuta-l si ofera-i idei de cum sa creeze ghiocei, floricele si alte simboluri de primavraa cu propriile manute, cu ajutorul hartiei glasate, cartoanelor, culorilor, acuarelelor, lipiciului etc.

Invata-l cum sa daruiasca martisoare, flori si felicitari!

Pune-l pe copil sa isi faca o lista cu toate fetitele si femeile dragi din viata lui, pentru care vrea sa pregateasca martisoare de 1 Martie.

Pe fetite ajuta-le sa compuna o lista cu prietene, surori si alte fiinte dragi din viata ei.

Copilul poate personaliza fiecare martisor in parte, in functie de importanta si semnificatia pe care o are persoana respectiva in viata lui.

De exemplu, poate doreste ca pentru mamica, surioara sau bunica sa faca un martisor special, de care sa ataseze si o felicitare sau un buchetel de flori personalizat, ceea ce nu ar face pentru o profesoara sau o colega de gradinita.

Nu este nimic rau in a-l lasa pe copil sa personalizeze martisoarele in functie de gradul de afectiune pe care-l investeste in persoana careia ii daruieste aceste simboluri.
Autor: Daniela Ganciu

Sursa: Foto: felicitari.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vant
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right