Nume de copii inspirate de Valentine`s Day

Nume de copii inspirate de Valentine`s Day
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
13 Feb 2012, 10:00
       
Valentine`s Day poate deveni o sursa de inspiratie pentru parintii care nu au ales inca numele viitorului copil ! De la clasicele Valentin si Valentina si pana la Romeo si Julieta, exista o multime de alte nume pline de iubire, inspirate de Ziua Indragostitilor.

Daca nu te-ai decis inca ce nume sa pui copilului si nasti in apropierea zilei de 14 februarie, iata cateva nume inspirate de sarbatoarea dragostei!

Valentin/Valentina

Daca e Sfantul Valentin , atunci sa fie Valentin sau Valentina.

Mamicile care se pregatesc sa nasca in apropierea zilei de 14 februarie ar putea sa ia in considerare ideea de a-si numi copilul dupa Sfantul Valentin, un preot roman care s-a sacrificat in numele iubirii si dragostei.

Agapia

Un nume rar si pretentios, dar extrem de puternic si impunator, Agapia provine din limba greaca si se traduce chiar prin iubire.

Daca vrei ca bebelusa ta sa aiba un nume original, dar inspirat de dragoste, Agapia este alegerea cea mai potrivita.

Amanda

Un nume rar in Romania, dar extrem de frumos si cu o semnificatie care face cinste sarbatorii iubirii. Provine din limba latina, de la amando, care inseamna indragit, iubit.

Aimee

Un nume original si cu o rezonanta tandra este Aimee, de provenienta franceza, care inseamna iubit.

Nu este prea folosit la noi in tara, dar cu siguranta va da personalitate oricarei fetite.

Adonis

Daca ai curaj sa il intruchipezi pe Adonis, figura mitologica greceasca a barbatului frumos si fermecator, in baietelul tau, atunci nu sta pe ganduri.

Este un nume rezonant, rar si interesant si poate trage in sus personalitatea si caracterul fiului tau.

Carina

Vrei ca fetita ta sa fie indragita, iubita si gratioasa? Atunci pune-i numele Carina, deoarece intruneste toate aceste calitati frumoase pe care ti le doresti pentru fiica ta.

Adriana

Un nume simplu, extrem de ales de parinti, este Adriana. Provine de la latinescul Hadria si denota bucurie, dragoste si fericire.

Nasterea copilului tau aduce bucurie in sanul oricarei familii, iar un nume care semnifica chiar fericirea si bucuria, dar si dragostea si iubirea, reprezinta cea mai potrivita alegere.

Alin

Alin este unul dintre cele mai frumoase nume de baieti si are si o insemnatate pretioasa. Semnificatia lui se traduce prin "cel iubit, nobil" si este un nume cu origine pur romaneasca.

Julieta

Sa nu uitam ca Julieta este un nume care a devenit simbol al dragostei, dupa ce Shakespeare l-a folosit in cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor.

Este un nume frumos si nu foarte copiat in Romania, asa ca poti opta sa dai copilului tau numele frumoasei Julieta, iar daca ai baiat, de ce nu, pe al lui Romeo.

David

Unul dintre cele mai frumoase nume pentru baietei este David. Si este si potrivit pentru tematica dragostei, deoarece inseamna iubit si indragit, calitati care-i vor marca dezvoltarea si personalitatea. S-a descoperit ca numele are o influenta foarte mare asupra dezvoltarii unui copil.

Nu te ingrijora ca trasaturile sunt prea "dragastoase", deorece este destul de barbatesc, avand in vedere ca a apartinut celui mai indragit rege biblic.


Autor: Daniela Ganciu

Sursa: Foto: www.ohbaby.co.nz
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Religia
  • person

    "indiferenta naste monstrii"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere
All's Well - Mona Awad
Shop Ele.rochevron_right