Testarea genetica, un viitor aproape

Testarea genetica, un viitor aproape
  calendar_month        
Clinici in care se efectueaza testari ADN sunt probabil destule in Romania, insa acuratetea rezultatelor sau preturile usturatoare pentru orice fel de analiza lasa deseori un gust amar posibililor clienti.

Oferta variata a servicilori din zona testelor biologice moleculare face ca DelphiTest sa constituie o optiune viabila si avantajoasa atunci cand intervine necesitatea unei testari ADN.

Si astfel lucrurile s-au schimbat.

Ne-o spune chiar domnul doctor Frank Pfannenschmid, director general DelphiTest GmbH Germania, atat aici cat si in Testele genetice - interviu de specialitate :

Oamenii in general se feresc de analizele foarte costisitoare, iar o testare AND implica costuri substantiale.

Ce fel de persoane cer o asemenea analiza si care este nivelul lor financiar?


"Cei mai multi oameni isi pot permite testele noastre de paternitate; preturile noastre incep de la 185 EUR pentru un test de paternitate economic.

Bineinteles, multi clienti sunt bogati sau mult mai bogati decat media. Dar, pe de alta parte, investitiile pentru copii sunt mult mai mari.

Deci, are mult mai mult sens sa platesti pentru un test, decat sa platesti pentru un copil nelegitim."


Clinica este in totalitate pe sistem privat sau aveti si colaborari cu spitale, sectii de politie, tribunale sau alte institutii ale statului?

"Cei mai multi clienti ai nostri sunt persoane private, dar primim comenzi de la alte laboratoare medicale, instante judecatoresti, ambasade, birouri de planificare familala, avocati.

Dar nu suntem de acord sa semnam un contract sau o colaborare de exclusivitate cu o institutie oficiala, tocmai pentru a ne pastra independenta."


Preconizati in viitor ca veti oferi si alte tipuri de analize sau va veti axa doar pe cele genetice, cum este testul de paternitate?

"Noi suntem, in special, concentrati pe teste de paternitate umane, dar oferim teste si pentru boli genetice sau pentru animale.

Oferim, spre exemplu, teste genetice pentru bolile Chorea Huntington si Morbus Canavan si dezvoltam in prezent o metoda pentru testarea genetica a grupelor de sange.

Oferim, de asemenea, servicii genetice pentru determinarea arborelui genealogic. De cateva luni, oferim teste de paternitate pentru caini.

Dar bineinteles, ne vom concentra activitatea in viitor pe testele de determinare a relatiilor familiale."


Autor: Diana Paunescu

DelphiTest - descoperiri revolutionare in genetica

Recomandari