Tips pentru un Craciun fericit

history_edu redactia ele.ro calendar_month 12 Dec 2007, 09:01
Craciunul este (ar trebui sa fie) o perioada a sperantei si bucuriei. De aceea, te vom ajuta sa descoperi ceea ce poti face pentru a te simti bine si pentru a te bucura de aceasta sarbatoare.
Intocmeste o lista cu alternativele pentru Craciun
Ce-ti place la aceasta sarbatoare si ce urasti la ea? Ia o foaie de hartie, imparte-o pe jumatate si noteaza in cele doua coloane cuvintele care iti vin in minte atunci cand te gandesti la lucrurile care-ti plac si care nu-ti plac atunci cand vine vorba de sarbatorirea Craciunului.
Alege unul din lucrurile care nu-ti plac si gandeste-te ce poti face pentru a minimaliza sau pentru a indeparta aspectele care nu-ti fac placere si pune in practica ideile pe care le ai.
Razi cat mai mult
Redobandeste-ti simtul umorului si razi de lucrurile care te supara in perioada sarbatorilor.
Pune-te in locul altor persoane
Soacra ta te scoate din minti? Sau tatal tau? Sau copiii? Sau toti? Retrage-te putin si incearca sa te pui in locul lor. Intelegerea comportamentului altor persoane te va ajuta sa-i accepti asa cum sunt, iar cand oamenii se simt acultati si intelesi, comportamentul lor se poate imbunatati radical.
Cere o pauza
Daca iti este foarte greu sa te pui in pielea lor, mergi la o plimbare de 10 minute, singura. Lasa aertul proaspat sa te linisteasca si sa te calmeze. Priveste copacii, pasarile, cerul, gandeste-te cat de mici suntem in comparatie cu universul…
Pune-te in miscare
Iesi la aer, mergi la o plimbare - exercitiile ajuta la eliberarea acelor stimuli care te fac sa te simti bine, iti lipezesti mintea si ajuta la digerarea acelor mancaruri traditionale pe care nu credeai ca o sa le poti manca.
Valorile Craciunului
Gandeste-te ce anume semnifica aceasta sarbatoare pentru tine si ce mesaj vrei sa le transmiti copiilor tai. Ce vrei sa inteleaga ei din aceasta sarbatoare? Ce vrei sa invete din traditiile Craciunului? Gandeste-te la valorile pe care familia ta le-a respectat de generatii si gaseste o solutie pentru a le transmite mai departe copiilor tai. Acest lucru se poate realiza donand carti si jucarii copiilor nevoiasi, bucuria impodobirii bradului impreuna cu ei, oferiti-va voluntari pentru a face cateva acte de caritate etc.
Comporta-te ca un copil
Renunta la inhibitiile de adult si ofera-ti cateva placeri copilaresti. Aminteste-ti ce insemna pentru tine sarbatoarea Craciunului atinci cand aveai 5-6 ani, cum il visai seara pe Mos Craciun, cum te hipnotizau luminitele din brad si cum incercai sa ghicesti ce se afla in cadourile de sub brad. Asadar, daca ninge, ia sania copiilor si mergi la sanius ori fa un om de zapada impreuna cu alti copii.
Fii recunoscatoare
Chiar daca lucrurile nu merg perfect si au mai existat mici certuri in familia ta in aceasta perioada agitata, trebuie sa existe cel putin 10 lucruri care sa te fi multumit pe deplin. Gandeste-te doar la acestea si fii recunoscatoare pentru ca s-au intamplat.
Alte articole despre