6 obiceiuri vestimentare care dauneaza sanatatii

6 obiceiuri vestimentare care dauneaza sanatatii
  calendar_month        
Moda te poate determina sa faci anumite sacrificii, insa, uneori, alegerile tale vestimentare pot interactiona negativ cu sanatatea ta si de aici sigur nu vei avea de castigat. Afla ce obiceiuri vestimentare dauneaza sanatatii tale si schimba-le cat mai repede.

1. Porti geanta prea mare si prea grea

Moda gentilor XXL a adus cu ea o problema in plus: tendinta de a le supraincarca. Astfel, de la o geanta in care iti luai obiectele de uz frecvent, te trezesti ca duci toata ziua dupa tine o adevarata geanta de voiaj in care inghesui vrute si nevrute. Problema nu e ca arata de parca te-ai muta incontinuu, ci ca umarul, spatele si bratul tau au de suferit de pe urma greutatii.

Solutie: Pune-ti geanta la dieta! Unele femei cara in ea perii de par, toata trusa de machiaj, agende, oglinda, baterii, aparat foto, sticle de apa, incarcatoare de telefon etc. Ce-ar fi sa-ti faci ordine in geanta si apoi s-o cantaresti pana cand ajunge la o greutate rezonabila?
Si inca ceva: nu mai accepta sa cari si obiectele iubitului tau pentru motivul ca el nu are unde sa le tina.

2. Te-ai atasat de geanta cu bareta tip lant

Chiar si gentile mici iti pot provoca adevarate chinuri, daca au bareta tip lant si le incarci prea tare. Lantisorul acela foarte la moda acum iti poate lasa o urma dureroasa pe umar, daca alegi sa porti o zi intreaga acest tip de geanta dupa tine.

Solutie: Poarta geanta cu bareta tip lant la ocazii sau petreceri, cand stii ca nu ai multe de carat dupa tine sau drumuri lungi de facut si nu o incarca niciodata cu mai mult de un portofel si un telefon mobil.

3. Porti zilnic geanta cu bareta pe diagonala

O astfel de geanta iti poate modifica postura si pozitia spatelui, in timp, mai ales daca o porti zilnic pe aceeasi parte.

Solutie: schimba frecvent pozitia baretei, de pe un umar pe celalalt si cauta un model cu bareta lata, care sa distribuie mai bine si mai echilibrat greutatea gentii.

4. Porti des tocuri inalte

Pantofii cu tocuri inalte fac piciorul frumos si isi asigura o postura mai feminina si mai sexi, insa vin la pachet cu multe alte probleme. Durerile de picioare si de spate provenite din urma faptului ca tocurile nu asigura un sprijin bun pentru talpa si restul corpului sunt chiar periculoase si pot provoca probleme pe termen lung.

Solutie: Poarta tocuri inalte mai rar. In schimb, poti purta talpa platforma sau tocuri mai mici.

5. Cumperi pantofi prea stramti

Stim cum este cand trebuie neaparat sa ai un model de pantofi si nu mai gasesti disponibila decat o pereche cu un numar mai mic. Insa a alege sa porti pantofi mai mici va dauna sanatatii tale si te vei alege cu basici, bataturi, deformari de degete si dureri de picioare.

Solutie: Abtine-te de la a cumpara pantofi nepotriviti. Sanatatea ta ar trebui sa fie prioritara, pentru ca moda vine si trece dupa un sezon.

6. Porti sutien nepotrivit

Sutienele alese prost iti pot provoca dureri de sani, de spate si urme dureroase pe piele. Cauta modele care sustin bine sanii, cu barete reglabile, din materiale naturale, care nu te strang si nu-ti lasa urme pe piele.

Solutie: Probeaza mai multe modele pana gasesti unul pe care sa nu-l simti. Aceasta este proba cea mai buna.


Autor: Ioana Stanciulescu
Recomandari