7 lucruri despre Coco Chanel

7 lucruri despre Coco Chanel
  calendar_month        
In spatele cunoscutelor genti Chanel se afla o legenda. Numita una dintre cele 100 de persoane care au influentat moda secolului 20, Coco Chanel a fost un pionier al modei.
Stilul ei a fost inspirat de piesele vestimentare barbatesti si credeam in outfituri simple dar foarte scumpe.

Iata cateva lucruri despre ea:

1. Iubea buzunarele
Coco Chanel era asa de incantat de buzunare incat acest lucru a devenit principalul punct in crearea posetelor. Multe si extrem de folositoare ... buzunare.

2. Totul a inceput ca un hobby

Chanel si-a inceput cariera realizand palarii care au devenit foarte populare printre aritocratii parizieni. Prin palariile ei fancy si inovatoare a atras atentia asupra ei. Poate e timpul ca tu sa-ti transformi hobby-ul intr-o cariera.

3. De la vanzatoare de lenjerie de dama la o casa mare de moda

Stiai ca inainte de a deveni o legenda, Coco Chanel a lucrat ca vanzatoare intr-un magazine de lenjerie de dama? Intr-adevar legendele pornesc de jos.

4. A impus ca moda pielea bronzata

Daca crezi ca pielea bronzata a devenit la moda din accident, mai gandeste-te! Coco Chanel a facut pielea bronzata la moda cand in 1923, pe un vas, in drum spre Cannes s-a cam ars.5. Hotelul Ritz a fost casa ta

Pentru mai mult de 30 de ani, Chanel a facut din hotelul Ritz din Paris a doua ei casa. Se zvoneste ca ofiterul german, Dincklage cu care avea o relatie a facut toate aranjamentele acestei sederi.

6. 5 a fost numarul ei preferat

Poate ca e ceva special in numarul 5 - suficient incat sa-i creeze creatoarei de moda supersitii si fiori. Parfumul No.5 a fost lansat pe piata la 5 mai 1921. Nu-i de mirare de ce!

7. Nu s-a maritat niciodata

Coco Chanel a trait multe povesti de amor la viata ei, dar nu s-a casatorit niciodata. Poate a crezut ca acest lucru o va indeparta de la viata ei profesionala, foarte pasionanta dealtfel.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Bogdan
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right