Balenciaga - eclectic sexy

Balenciaga - eclectic sexy
  calendar_month        
Cristobal Balenciaga si-a dezvoltat prima casa haute - couture in 1919 in frumoasa statiune San Sebastian din Spania.

Acesta a dat o latura impunatoare si sculpturala siluetelor feminine. Din '90 si-a extins colectiile catre zona ready-to-wear prin reproducerea look-urilor clasice intr-o varianta moderna. Look-ul Balenciaga este unul sexy ecletic.

Foarte redepe Casa Balenciaga a intruchipat eleganta pariziana si in 1946 a lansat parfumul "Le Dix", numit dupa primul atelier care chiar a rivalizat cu extrem de cunoscutul Chanel No 5.

Cristobal Balenciaga este cel mai mare creator de rochii care a trait vreodata, dupa spusele redactorului sef de la Vogue, Diana Vreeland.

Astazi, Nicolas Ghesquiere a preluat fraiele casei de moda. Printre fanii lui se numara modelul Kate Moss("Am foarte multe piese vestimentare semnate Balenciaga, dar nu sufieciente"), Nicole Kidman, Charlotte Gainsbourg si Madonna.

Fiecare magazin Balenciaga este adaptat specificului zonei si al mediului. De exemplu cel din Paris este o pestera animata de asteroizi si impanzita de lumini stralucitoare iar cel din Hong Kong se poate admira un peisaj montan in culori pastelate de bleu, roz si galben.La Academy Awards din 2006, dar si la nunta ei cu Keith Urban, Nicole Kidman a purtat rochii semnate Balenciaga, iar rochia lui Kylie Minogue din videoclipul Slow a purtat acelasi nume.

Colectia primavara-vara 2008 este dominata de printul floral, print ce l-a obsedat pe Nicolas Ghesquiere. Tinutele sunt ele insele o explozie de hortensii, anemone si panselute toate reinterpretate sub tehnica couture-ului. Pentru volume s-a inpirat din masinile sport.

Recomandari