Claudia Schiffer pozeaza afro - ofensator sau indraznet?

Claudia Schiffer pozeaza afro - ofensator sau indraznet?
  calendar_month        
Kark Lagarfeld s-a dovedit inca o data un fotograf stralucit, insa nu mai putin controversat, in ultimul set de fotografii ale top modelului Chaudia Schiffer ce vor aparea coperta revistei Stern Fotografie din Germania.


Poctorialul o infatiseaza pe Claudia in diferite ipostaze - secretara sexy, asiatica, biker babe sau diva - printre care si cea care a starnit cele mai multe controverse: blonda Schiffer cu machiaj negru si coafura afro, ca o adevarata diva africana.


Sigur, nu-i putem nega talentul lui Lagarfeld , care probabil a vrut o sedinta foto iesita din tipare, insa criticii nu au fost la fel de ingaduitori cu fotografia in cauza, catalogand-o drept ofesatoare. Se pare ca imaginea blondei nordice, cu pielea alba ca laptele, pozand intr-o frumusete africana nu a fost chiar atat de bine primita de comunitatile afro... si nici Schiffer nu pare a se simti prea confortabil in aceasta ipostaza.


Dar asta nu este prima data cand istoria modei a starnit controverse prin sedinte foto in care modelele sunt machiate pentru a semana femeilor din alte etnii - editia din octombrie 2009 a revistei Vogue o infatiseaza pe Lara Stone acoperita din cap pana-n picioare in machiaj negru. O alta dovada de exces de zel a fotografilor ce nu a fost primita chiar atat de bine.81595.jpg
In aceeasi luna, in show-ul de televiziune "America's Next Top Model" gazduit de Tyra Banks, concurentele au pozat machiate cu negru pentru a semana cu femeile Hapa din Hawaii. De data asta, gazda a avut buna-vointa de a-si cere scuze fata de persoanele care s-au simtit jignite in urma emisiunii.81594.jpg
In noiebrie, V Magazine s-a alaturat trendului cu pictorialul "Black Is the New Black" ce prezinta modelul Sasha Pivavorova cu acelasi controversat machiaj negru.

81596.jpgRevenind la pictorialul lui Lagarfeld, acesta nu este ofensator numai pentru rasa neagra - Claudia Schiffer apare si cu un machiaj asiatic, pe care Lagarfeld l-a mai folosit in trecut in "Paris Shanghai: A Fantasy", un scurt film in care modelele caucaziene erau machiate astfel incat sa arate precum femeile asiatice. Filmul a fost prezentat in deschiderea show-ului Chanel Pre-Fall 2010, si a fost urmat urmat de modele imbracate in creatii de inspiratie traditional chineza.

56540.jpgSigur, Karl este cunoscut pentru pictorialele sale pe cat de geniale pe atat de controversate si chiar scandaloase uneori. O alta celebra isprava a designerului este campania in care muza masculina (si nu numai) a designerului, Baptiste Giabiconi, poza semi-nud si pe tocuri... bizar, dar se pare ca destul de interesant pentru a starni valuri in lumea modei.

Nesatisfacut probabil de tranformarea frumosului model intr-o diva pe tocuri, se pare ca Lagarfeld a vazut ca necesara, pentru a starni noi valuri, transformarea blondei caucaziene intr-o frumusete africana... sau asiatica.

Voi ce parere aveti? Vi se par aceste pictoriale indraznete si iesite din tipar sau pur si simplu ofensatoare?

Sursa: Sursa foro: stylelist.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right