Colectia toamna-iarna Mihaela Glavan

Colectia toamna-iarna Mihaela Glavan
  calendar_month        
Universul, asa cum a fost el inteles si zugravit de vikingi.

Inspirata de aceasta data de viata si credintele locuitorilor tinuturilor inghetate ale Nordului, colectia toamna-iarna 2010/2011 sub brandul Mihaela Glavan "are ca punct de plecare Steaua octogonala - simbolul Stelei Nordului, dar si al busolei.

Motivele decorative folosite de vikingi si regasite pe navele pentru navigatie, unelte, decoratiuni in piatra, obiecte de cult, armuri - toate acele elemente care alcatuiau viata lor de zi cu zi - au o frumusete si o rezonanta aparte.

Iar personajul in sine - vikingul - este un simbol al luptatorului inteligent, puternic, curajos".
56569.jpg"Am gasit in vikingii secolelor VIII - XII inspiratia care se potriveste unei colectii de iarna", spune Mihaela Glavan.

Colectia toamna-iarna 2010/2011 sub brandul Mihaela Glavan graviteaza in jurul simbolurilor nordice, fiind o dezvoltare de semn ce are ca sursa Steaua Nordului.

Luptatorii vikingi isi petreceau o mare parte din viata navigand pe mare, loc unde singurul punct de reper este cerul, mai cu seama corpurile astrale.

Polaris sau Steaua Nordului este cunoscuta ca fiind singurul punct aparent fix din emisfera nordica deoarece se afla in continuarea axei de rotatie a Pamantului.

Ca si simbol crucea cu brate egale inseamna armonie, ordine, starea de repaos (reprezentat prin croi grafic, liniar, interventii repetitive in decorarea tocurilor), iar X inseamna haos, dezordine, dinamica (folosirea infasurarilor, drapajului aparent haotic). De aceea, colectia este impartita in doua registre ce desemneaza fiecare simbol in parte.

Impletiturile metalice au fost inspirate de armurile vikingilor, fiind realizate manual de PROCHAINE (designer bijuterii) special pentru aceasta colectie.

Vestimentatie: Adelina Ivan
Hair-style: Camelia Negrea
Muzica: Bogman

Recomandari

Newsletter Ele.ro

viata
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right