Cum te imbraci vara aceasta in functie de forma corpului

Cum te imbraci vara aceasta in functie de forma corpului
  calendar_month        
De foarte multe ori, femeile se lasă impresionate de piesele vestimenatre din magazine, care arată bine în fotografii sau pe manechine, dar care în realitate sunt nepotrivite pentru siluetele lor. Ca să formezi o ținută armonioasă, trebuie să ai în vedere forma corpului tău și ce tip de haine ți se potrivesc cel mai bine. Iată câteva recomandări pentru ținute de vară adaptate formei corpului:

Siluetă pară

Dacă te numeri printre femeile care au forma corpului de tip pară, înseamnă că ai umerii mai înguști decât șoldurile, o talie ușor marcată și un bust mic. Fiind una dintre cele mai întâlnite forme ale corpului, cele mai potrivite piese vestimentare sunt cele care micșorează vizual dimensiunile șoldurilor și care ajută la mărimea zonei umerilor.

În cazul în care înălțimea nu e punctul tău forte și ai o siluetă mai voluptoasă, poți căuta pentru vară, modele de rochii pentru femei plinute si scunde. Rochiile lungi sunt adesea considerate ca fiind alegerile preferate ale femeilor cu aceste forme.

Siluetă clepsidră

Silueta clepsidră este o formă foarte feminină și adesea caracterizată prin bust mare, talie îngustă și solduri late. Cele mai potrivite piese vestimentare pentru acest tip de corp sunt cele care accentuează linia corpului. Hainele mult prea largi sau de tip oversize, sunt de evitat, însă și hainele mult prea strâmte.

O recomandare pentru vară este să alegi un costum de baie modelator care să accentueze și mai mult linia corpului, astfel încât acesta să fie mai strâmt în jurul taliei și mai larg către șolduri.

Siluetă măr

Dacă te numeri printre femeile care au umerii și șoldurile la fel de late, o talie foarte puțin definită și coapsele pline, atunci ai o siluetă de tip măr.

În materie de îmbrăcăminte, este recomandat să evidențiezi bustul și picioarele, care avantajează această formă. Poți opta pentru rochii scurte și drepte sau blugi mid –waist.

Un alt aspect pe care îl poți lua în considerare este imprimeul cu dungi verticale și decolteul în V. Acestea creează iluzia unei siluete alungite și evidențiază armonios bustul.

Siluetă dreptunghi

Silueta dreptunghiulară este adesea întâlnită în cazul corpurilor atletice. Greutatea corpului este distribuită uniform, bustul nu este foarte mare, iar umerii, talia și șoldurile au aproximativ aceeași lățime. Un avantaj important al acestei siluete este că îți poți găsi cu ușurință hainele potrivite deoarece aproximativ toate piesele vestimentare arată bine pe acest tip de corp.

O altă recomandare este să creezi efect de volum atât în partea de sus, cât și în partea de jos. Pentru a creea ținute de vară, cât mai feminine, poți purta piese vestimentare precum: bluză cu volane, rochii cloș înflorate, topuri de tip corset sau pantaloni drepți.
Recomandari